..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Hi ha coses que no ens volen dir gaire…

with 15 comments


No costa gaire treure conclusions sobre la manca d’informació que patim sobre el que està passant a Grecia. Sembla que els nostres medis no tenen gaire interès en explicar com centenars de milers de grecs porten 14 dies protestant de manera massiva. Les protestes s’han centralitzat tant a la plaça Syntagma com a un altre lloc on fan més mal: el Parlament, que ha estat totalment bloquejat (amb els diputats dintre) un parell de dies.

És molt curiós comprovar com mentre els medis de mig món destaquen aquestes mobilitzacions i la seva relació amb el 15M espanyol. Aquí no es parla gaire de Grècia, sobretot perquè ja estan aconseguint coses del seu govern. De moment en Papandreou ja es planteja fer un referèndum posant sobre la taula les últimes mesures d’austeritat proposades per la UE i el FMI. Però això no sembla ser notícia pels medis espanyols, suposo que la salut de l’Ortega Cano ens ha de preocupar més.

Tal i com he pogut llegir a www.radiocable.com aquí teniu alguns exemples del que es diu pels medis internacionals de la crisi grega:

Washington Post: “Inacabables retallades han portat a una reacció pública en contra, amb desenes de milers de grecs inundant les places de ciutats de tot el país. El diumenge, quan portaven 12 dies consecutius de protestes inspirades per les manifestacions que han tingut lloc a Espanya, es va viure la més gran de totes les trobades. Més de 60.000 persones (segons la policia) es van reunir a la plaça Syntagma de la capital”.

Wall Street Journal:“El primer ministre George Papandreou, va dir el dilluns que podría considerar la celebració de un referèndum sobre la agenda de reformes del govern, si cal. Les mesures junt a altres reformes i privatitzacions han alimentat la oposició de la opinió pública, els sindicats i inclús gent de dins del govern”. 

BBC: “Una immensa manifestació grega contra les mesures d’austeritat” que ha posat en problemes al govern de Papandreou “obligat a imposar dures mesures como a condició per a rebre el rescat europeu. Però els problemes econòmics han provocat amplies protestes -la darrera inspirada per les masives acampades motades a Espanya el mes passat, on l’atur ha arribat a nivells rècord. Els manifestants grecs s’auto-anomenen “Ciutadans indignats”, una etiqueta agafada prestada del moviment homònim espanyol.

The Guardian: “Amb les protestes dividint el seu propi partit i desenes de milers de ciutadans al carrer, el primer ministre de Grècia, George Papandreou, aprovar la nova onada d’austeritat. La oposició pública es tal, que el diumenge 80.000 manifestants es van reunir a la plaça Syntagma, per denunciar la nova ona d’austeritat. “Si fem el que ens demanen aquestes institucions, ja no hi haurà Grècia” diu una manifestant”.

Les noticies es segueixen repetint per totes bandes, ho deixo per no fer-me pesat, però no us sembla que aquí se’ns silencia o dissimula aquesta realitat?. Segur que ho deuen fer pel nostre interès.

15 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jo vull ser islandesa

  perplexa1

  8 Juny 2011 at 9:13 am

 2. Com diu perplexa, primer s’ens va silenciar Islàndia. Ara Grècia. No se si el moviment 15M ha anat suficientment lluny, crec que se li hauria d’haver donat la mateixa importància a la premsa desinformadora actual que als polítics.

  anomenatinutil

  8 Juny 2011 at 12:09 pm

  • El problema és que la premsa té els seus interessos i aquests no quadren gaire amb els nostres…

   MadeByMiki

   8 Juny 2011 at 3:04 pm

 3. Quan dius premsa, et refereixes als informatius de les cadenes televisives desinformatives, oi? A la premsa escrita sí que hi ha sortit la notícia; no en primera plana, però hi era… tot i que no sé si és un gran consol perquè en aquest beneït (i fins i tot beneit -sense dièresi!-) país, per cada persona que llegeix un diari n’hi ha trenta que s’empassa qualsevol cosa que surt a la caixa tonta (aquesta dada me la he inventada… i encara em dec haver quedat curta!)

  Montse

  8 Juny 2011 at 4:46 pm

  • Més que “premsa” hauria de dir “medis”, a la premsa ha sortit de manera molt discreta i sense voler relacionar-ho massa amb el que passa a Espanya. Avui mateix a “La Vanguardia” hi ha un petit article al respecte, però és de lectura molt decebedora, s’explica una mica el que passa, però no els motius i això no és informar.

   A aquest país hi ha una cosa ben certa, els diaris més llegits son els esportius i la revista amb més tirada és el “Pronto”… poc més cal afegir.

   MadeByMiki

   8 Juny 2011 at 6:08 pm

 4. Jo tinc la sensació que més d’un lobbi deu estar pensant en com punyetes poden fer que internet s’estigui una mica més calladet. Ara mateix internet molesta, seria millor eliminar-lo o espatllar-lo o otorgar-li conseqüències mal·levoles com fa l’esglesia amb la masturbació.
  Al fi i al cap, ara, per sort, si vols pots tenir la infromació que busques encara que algú la vulgui amagar i cada dia en som més disposat a furgar.
  No decaiguem, fem difusió!!

  samox

  8 Juny 2011 at 7:12 pm

  • I tinc ben clar que una de les eines més poderoses que tenim és el software lliure, per això sovint se’l acusa de subversiu i mil coses més. Hem de seguir promocionant-lo la llibertat de la informació és en joc.

   [potser dic això perquè aquest cap de setmana he portat a un altre adepte cap a la “fe” linuxera…]

   MadeByMiki

   8 Juny 2011 at 8:34 pm

 5. És que vigilen pel teu bé, això és clarissim! Big Brother is watching you! 😀

  ahse

  8 Juny 2011 at 7:15 pm

 6. Un refrèndum sobre les mesures d’austeritat??? Això aquí ho veurem després de que les vaques volin!!! A veure quan triguem nosaltres a estar com Grècia! Com a mínim sembla que la gent comença a despertar!

  Arqueòleg Glamurós

  8 Juny 2011 at 7:25 pm

  • Com més combatius estem menys ens pendràn el pel, hem d’estar ben informats i amb esperit crític.

   MadeByMiki

   8 Juny 2011 at 8:36 pm

 7. Avui llegia que a Islàndia acaben d’imputar l’ex-primer ministre per negligència al fer front a la crisi bancària.

  Pel que fa a Grècia hi haurà por a allò de: “cuando veas las barbas de tu vecino cortar…”

  La veritat és que em costa pensar en un contuberni de Premsa-Teles-Govern-Oposició per a que es censuri la informació sobre Grècia, però s’ha de ser realista i adonar-se que no s’està recollint allò que en realitat està passant al Parlament grec i que és molt fort.

  Tomàs

  8 Juny 2011 at 8:08 pm

  • He llegit aquesta notícia amb il·lusió, hi ha coses que seria bo que s’encomanessin…

   No crec que hi hagi un contuberni ni res per l’estil, senzillament hi ha una una “manca de convergència d’interessos”, oi que ha quedat subtil?

   MadeByMiki

   8 Juny 2011 at 8:40 pm

 8. El que em sorprèn és que per exemple, durant les campanyes electorals els periodistes s’esforcin a deixar-nos clar que els polítics els fan pressió perquè facin els telenotícies a la seva mida… i en canvi en coses així callen i obeeixen. Per què no fan de periodistes de veritat i ens expliquen el que passa?? ARGH!!

  Reflexionem-hi

  9 Juny 2011 at 10:37 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: