..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Propostes contra la crisi, 1ª part.

with 12 comments


Com a molta altra gent que portem anys i panys criticant la nostra societat i el nostre sistema de vida, a més ara ens dediquem a protestar per la deficient gestió dels nostres diners (el diner públic), amb lo que sovint els més afins a aquest món neo-liberal en el que vivim, em fan aquella pregunta màgica: “Això que dius sona molt be, però si tu manessis que faries?, eh?”.

Crec que avui que sabem que s’ha incrementat el dèficit de les nostres administracion de manera exponencial, i que a més la morositat dels ciutadans s’ha disparat, de fet més aviat es podría parlar d’una llarga i clara tendència a l’alça. Doncs crec que és un bon moment per exposar, posem per cas un parell d’iniciatives que ajudarien a millorar molt aquests dos problemes financers, senzillament m’ho he proposat així com a un exercici de reflexió que no anirà enlloc però em ve de gust de fer.

Per tant avui em disposo a solucionar tot solet aquests grans problemes que ens porten a tots de cul i que indignen a tanta gent. És evident que tot això no es fa en un post, per tant faré un esforç descomunal i ho enllestiré en un parell de posts.

Som-hi doncs, anem per feina que es fa tard. La primera proposta és ben senzilla, cal eliminar la publicitat de tot l’àmbit públic. Sembla una qüestió poc important, però ara us deixo unes dades per que us en adoneu de la magnitud de la tragèdia:

 • Cal prohibir la propaganda electoral, tan sols pot ser polerada a les pàgines web dels partits polítics, allà pot anar-hi tothom a informar-se sense cap problema. Això permetria tenir una democràcia més justa, tots els partits tindríen més igualtat de condicions i combatriem el finançament ilegal. Avui les coses estan així: “A més de la cessió d’espais de titularitat pública, en les eleccions al Parlament la Generalitat contribueix a les despeses electorals de les candidatures, com també ho fa l’Estat a les eleccions al Congrés i al Senat. També es fixen tarifes especials per a l’ús del servei de correus. Pel que fa a les subvencions privades, també són admissibles, però estan limitades legalment i són objecte de control posterior.”. Ni tan sols ens podem oposar a reber les cartes de propaganda electoral:”les lleis reguladores del tractament automatitzat de dades personals que ho permeten respecte a la propaganda comercial no són aplicables en matèria electoral”Per posar un exemple això és el que diuen que es van gastar els partits més significatius de Catalunya les passades eleccions municipals: PSC: 2.436.600€, CiU: 2.200.000€, ERC: 1.624.000€, PP: 900.000€, ICV: 300.000€, C’s: 160.000€

 • La Generalitat va gastar en propaganda el passat 2010 la descomunal xifra de 10,51 milions d’euros, i va quedar com a tercer anunciant a Catalunya sota “Telefonica” i “El Corte Inglés”. Per desgràcia no tinc informació sobre la despesa d’altres administracions, però les xifres d’ajuntaments, diputacions, consells comarcals i altres segur que també son escandaloses. Un altre forat enorme son les televisions autonòmiques i locals, tots sabem que bàsicament son un pur instrument propagandístic que paguem entre tots, el seu dèficit confessat s’apropa als 2.000 milions d’euros i s’emporten unes subvencions anuals de més de 1.000 milions d’euros, aquest any “la corpo“ per si sola rebrà 324 milions d’euros de subvenció. Per veure la desmesura en la que ens trobem, mentre Tele5 té una plantilla de unes 700 persones, TV3 manté a més de 2.700 empleats. Evidentment a aquestes xifres caldria afegir-hi les de tots els canals públics de televisió, ràdio i altres. Hi ha molt on retallar, però el donar la visió del món que els hi convé sembla que no té preu. Gairebé sobra comentar-ho, però no creieu que abans de retallar caldria plantejar quines son les nostres prioritats, les del govern ja les sabem i son ben clares: propaganda, poltrona i policia.

Per a la propera entrega, prometo ser més radical i original amb les meves propostes, no us ho perdeu…

Written by MadeByMiki

21 Juny 2011 a 10:18 pm

12 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mira, no hi havia caigut mai en què no podem renunciar a rebre propaganda electoral. Per a mi seria un descans; m’estalviaria haver de buidar la bustia i omplir el contenidor blau.

  Pel que fa a les televisions… home, les poques vegades que he vist T5 sempre he tingut la sensació d’estar veient els mateixos personatges dient les mateixes bestieses i a tothora, però no sé si això justifica que la plantilla dels uns sigui quatre vegades la dels altres.

  Montse

  21 Juny 2011 at 11:33 pm

  • Crec que això que poso ara em caldrà repetir-ho molt, no proposo eliminar TV3, tan sols aprimar-la i desfer-nos del munt de canals que s’han anat creant a la seva ombra. És una pura qüestió de prioritats

   MadeByMiki

   22 Juny 2011 at 6:10 pm

 2. No estic del tot d’acord amb això de retallar televisions i radios. Totalment cert que no són més que instruments de publicitat, però si es retalles bé el tumor no crec que calgués tocar la resta perquè s’ha de reconèixer que no tot tv3 està malament (fins i tot l’apm dóna cert suport als indignats!) i que moltes radios emeten bona música que, al cap i a la fi és cultura!

  anomenatinutil

  21 Juny 2011 at 11:39 pm

  • Cap problema, estem d’acord, no parlem d’eliminació, serem moderns li direm: racionalització.

   MadeByMiki

   22 Juny 2011 at 6:11 pm

 3. No em toquis tv3 home! jo no la miro mai (igual que els altres canals…) però em sabria greu que perdés (més) qualitat

  Pons

  22 Juny 2011 at 7:11 am

 4. Em sembla que no has parlat res dels sous dels polítics, que hauria de ser la primera i més important retallada.

  ahse

  22 Juny 2011 at 5:56 pm

  • La segona part és la veritablement revolucionaria, allà sortiran tots “pentinats”…

   MadeByMiki

   22 Juny 2011 at 6:14 pm

 5. Això del Post Doble en dues entregues no és gaire freqüent en tu.
  Vaig llegir que algun partit polític català, en les darreres municipals, va proposar a la resta de partits que hi concorrien, la possibilitat de lliurar per correus ordinari en 1 sol sobre totes les propostes juntes de propaganda electoral – la qual cosa significava un gran estalvi -, la resta de partits encara se n’estan rient de la proposta.
  El que proposes està bé i personalment m’hi apunto, però trobaràs qui et dirà que l’accés a la xarxa no és ni molt menys universal i que molt gent no podria veure les propostes (malgrat que de vegades pel que s’ha de veure i llegir, més valdria ni rebre-ho).
  M’ha sobtat molt el tema de TVC perquè està clar que estan fent retallades a punta pala i en tots els sentits. Se que costa molts diners, però és que l’alternativa és que solament hi hagin TV5 i A3 o teles de pagament.
  He trobat en un informe de la Sindicatura de Comptes que l’any 2009, la plantilla era de 1.972 persones, que tampoc està malament. Ignoro si en aquí hi estan tota mena de contractes o no, en tot cas, està clar que es tracta d’una plantilla important.

  Tomàs

  22 Juny 2011 at 7:14 pm

  • Jo em carregaria sense manies el 3-24, el Esport 3 i el Canal Super3. Deixaria el 33 i TV3 amb menys gent i a poder ser menys futbol. Respecte a Tele5 i Antena3, son privades, que voleu que hi faci?, però tant TVE com la resta d’autonòmiques haurien de seguir el camí dels canals de la “corpo”.

   Creieu-me, m’estic moderant, prohibir la tele seria una opció a estudiar, i no ho dic de conya, llegiu a en Jerry Mander i el seu llibre “4 motivos para eliminar la televisión”.

   MadeByMiki

   22 Juny 2011 at 8:56 pm

 6. Em sembla que Tele5 o A3 tenen menys plantilla per que, per exemple, en els seus telenoticies molts reportatges son comprats a productores externes. Una d’aquestes empreses es Atlas (la web es http://www.atlas-news.com/ ). És a dir, que per mantenir uns serveis informatius propis i de qualitat, crec que es básic disposar d’una plantilla mes ample que no pas les privades.

  Sobre la propoganda electoral, completament d’acord.

  Em quedo a la espera de llegir la segona part del post!

  Salut!

  SalvadorPla

  24 Juny 2011 at 10:53 am

 7. Mmmmmm discrepo!

  Es cert que la propaganda institucional molts cops és excessiva, però alguns cops resulta imprescindible. Per exemple, el darrer pla contra el VIH/Sida, com el faries funcionar sense propaganda institucional? Esperant donacions de mecenes?

  Per altre banda jo crec que s’hauria de buscar una forma de regular de forma transparent el finançament dels partits,però prohibint la propaganda tan sols aconseguiriem que la gent anés a votar sense conèixer cap proposta ni programa

  Per altre banda: el proper dijous m’han convidat a una reunió a ICV de simpatitzants amb Joan Herrera per tractar quina ha de ser la postura del partit davant el 15M. Alguna suggerència?

  Arqueòleg Glamurós

  24 Juny 2011 at 2:55 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: