..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Divagacions pel cap de setmana…

with 6 comments


Hi ha coses difícilment explicables, sempre que no siguin vistes des de una òptica de dogma ideològic. Mai he pogut entendre que és el que fa que portem segles sabent i acceptant que la Terra no és el centre de l’Univers, que girem al voltant d’un Sol (i mira que va costar d’acceptar això!), un Sol que no és més que una estrella mediocre sense cap mena d’importància.

Tot això ho hem acceptat perfectament, però el següent pas no l’hem donat, la nova religió que domina tot el món ens ho prohibeix. Aquesta religió que no permet heretges de cap mena és el neoliberalisme econòmic, els seus dogmes han estat acceptats com a veritats absolutes, és omnipotent, omnipresent i castiga a tots els que no el segueixen fil per randa.

Aquesta religió utilitza el seu vocabulari propi, ens parla de: “objectius”, “moderació salarial”, “visió estratègica”, “productivitat”, “emprenedors”, “competitivitat”… i com tota bona religió ens promet meravelles si seguim el seu camí, “l’únic camí que hi ha” ens diuen una vegada i un altra.

Lo millor d’aquesta religió és que la seva base és que nosaltres som el centre de l’Univers, com que ja s’ha demostrat que ni el Sol gira al voltant nostre ni la Terra és el centre de res de res, doncs li han donat la volta i ara resulta que el centre som nosaltres, en conjunt o sinó de manera purament individual.

Nosaltres som la espècie escollida, la que te dret a destruir el Planeta perquè “necessita coses”, necessitem construir més, necessitem créixer més, necessitem més energia, necessitem més aigua, necessitem pescar més, necessitem…, un i-Phone, perquè som molt importants, i a més som el centre de l’Univers, el Poble escollit.

Potser aniria sent hora de que ens paréssim una estona a pensar si tenim dret a creure’ns el centre del món ara que ja sabem que no ocupem el centre de l’Univers i que som tan modestos que seguim encara girant al voltant del Sol.

Written by MadeByMiki

9 Juliol 2011 a 12:10 pm

6 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aquí caldria un camp electromagnetic ben fort que faci una “tabula rasa” de totes les ments infestades amb aquest virus. Això sí, no tinc ni idea qui el podria implementar. 😦

  ahse

  9 Juliol 2011 at 1:42 pm

 2. Sí és molt “bonic” sentir parlar de moderació salarial justament als més desmesurats. Molt. I també veure com alguns que qualificaven el canvi climàtic de paranoia han passat a donar-lo per fet.

  Montse

  9 Juliol 2011 at 6:23 pm

 3. Si ens han situat al Centre és perquè ens necessiten. Necessiten una massa crítica que pagui la Factura.

  Tan aviat com la crisi remeti, tornarem a ser només força de treball i una bona part del que s’havia aconseguit en el darrer mig segle quant a mesures socials i drets com a treballadors haurà desaparegut.

  Caldrà una altra bona pila d’anys per refer el que s’ha perdut.

  Mentre, quanta gent hi ha que està fent fortuna? Molta. Tot aquells que ordenen això que se’ns diu que es diu Els Mercats. Així, en abstracte, no interessa posar-hi nom i cares.

  Tomàs

  10 Juliol 2011 at 11:32 am

 4. Ara hem diràs paranoic, però jo segueixo pensant que el fet d’alliberar a la dona, deixar-li pas a la igualtat de sexes ( tot i que no discutiré que és lo just i necessari que sigui així) és una estratégia liberal per a tenir un volum doble de persones productores i per tant consumidores.Si fos perjudicial per al capitalisme no ho tindrien tan “fàcil” com ho han tingut, segurament encara estarien a la edat mitja. (Si o No?)

  samox

  11 Juliol 2011 at 8:17 pm

  • No en tens des de paranoic, el capitalisme i el consumisme també s’han apoderat de certs ideals feministes i els han usat en benefici propi. Totalment d’acord amb la teva apreciació.

   MadeByMiki

   11 Juliol 2011 at 8:56 pm

   • Jo afegiria que com que aquest alliberament és relativament nou, la majoria del consum està dirigit a les dones per a que es puguin sentir lliures consumint molt més que l’home.

    anomenatinutil

    18 Juliol 2011 at 3:33 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: