..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

A l’hora de pagar tots som l’Agència Catalana de l’Aigua.

with 14 comments


Per si algú tenia alguna mena de dubte sobre com avui bàsicament estem pagant per la mala gestió dels nostres estimats polítics, us parlaré sobre un d’aquests exemples amb els que van dessagnant les nostres economies.

Curiosament es tracta d’una de les primeres coses que va denunciar aquest blog, ja fa més de 3 anys el tema del que més es parlava a Catalunya era la sequera, aquells inicis del 2008 una trista figura (una de tantes, tot sigui dit) va sobresortir d’aquell govern del tripartit. Aquell govern on el conseller de Medi Ambient era en Francesc Baltasar (ICV), va dictar un “decret de sequera” i va inventar-se allò de la “captació temporal reversible d’aigua”, ho sigui un transvasament amb un altre nom.

Segons el propi conseller va dir el 21-5-2008 (en mig de pluges generalitzades) que era: “inimaginable no construir la canonada i modificar el decret de sequera”. I per això s’havien comprat quilòmetres de canonades, bombes d’aigua, bateries, vàlvules i motors “a dit”, per valor de més de 22 milions d’euros, deien que calia portar aigua del Segre a Barcelona a través del Cadí. Tot això va ser pagat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), amb diners que anaven destinats a altres partides, i amb tot adquirit, ho repeteixo, “a dit”, la operació va rebre el “no” del Ministerio de Medio Ambiente, de la socialista Cristina Narbona.

Amb el “no” del Ministerio de Medio Ambiente, la tossuderia de Baltasar el va portar a optar per apuntar-se al “mini-transvasament” del Ebre, l’aposta de Cristina Narbona que naturalment va ser rebuda amb un enorme rebuig popular a les Terres de l’Ebre i que tampoc es va acabar executant, ja que les pluges d’aquell maig volien portar-li la contraria a en Francesc Baltasar i a Cristina Narbona.

Més de la meitat de tot el material adquirit (i pagat) per aquests fets, encara avui es troba emmagatzemat i sense poder ser utilitzat per res. Mai es va arribar a convocar cap mena de concurs públic per l’adquisició d’aquest material, ho sigui tot un nyap.

I ara resulta que la Agència Catalana de l’Aigua arrossega un deute de 1.367 milions d’euros, potser aquesta agència no ha estat massa ben gestionada… però no hi ha problema, a aquesta vida no hi ha res sense solució, més exactament podríem dir que no hi ha res que no passi per la mateixa solució: apujar-nos a nosaltres el cànon de l’aigua en un 9,5% (de moment, per anar fent…).

Des de el nostre estimat govern ens diuen que la pujada “tan sols serà” d’entre un 2% y un 2,7% a l’àrea de Barcelona, però que a altres bandes tocarà fer una pujada més severa, a llocs com Amposta aquesta serà d’un 7% o superiors i a Lleida per sobre del 6%, és una espècia de loteria, caldrà veure com es van repartint les pujades, però n’hi ha per tots.

Però no tot han de ser notícies pèssimes pels pobres contribuents, recordeu aquella canonada que l’any 2008 (en plena sequera) es va descobrir perdia 432.000 litres cada dia al seu pas per Badalona?, doncs sembla que a finals d’any hi ha plans per reparar-la. Aquella sagnia imparable d’aigua potable, però, es podia haver evitat abans, ja que, segons va reconèixer l’ACA, que amb informes de fa més de vint anys ja alertaven de l’existència de fuites en aquesta canonada, les quals s’haurien produït a causa de no tenir un bon manteniment.

Siguem optimistes, tan sols 20 anys després veiem la llum al final del túnel, i si no, tampoc hi ha problema, posem-hi una taxa més i escanyem una miqueta a les llars catalanes, que no vindrà d’aquí.


14 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. no pateixis quant l’aigua sigui massa ja ens passarem a la cocacola…

  Pons

  22 Juliol 2011 at 7:15 am

 2. A mi me n’ha passat una de surrealista: m’envien una carta per notificar que ja que a casa hem passat de viure-hi 4 persones a només ser-ne 3 (?!?) em canviaven els barems dels trams de l’aigua, que tenia un termini X per interposar recurs per si havia de fer alguna mena d’al·legació, però que si es tractava d’un error només calia que els enviés un certificat del padró on constés quants som a casa. Em vaig quedar força parada perquè no sé pas en quin moment qui i per què va decidir unilateralment que o bé el meu fill gran ja tenia prou edat per independitzar-se (en té 14) o bé algun membre l’havia palmat. Es veu que hi ha molta gana de recaptar calerons encara que sigui fent-se els ximplets amb un “ai, m’he equivocat, pensava que n’éreu menys”.

  Montse

  22 Juliol 2011 at 5:51 pm

  • I ara has de presentar tota la paperassa per evitar que et saquegin encara més, quins pebrots!!

   MadeByMiki

   22 Juliol 2011 at 6:11 pm

 3. La gent amb tantes idees s’anomena idiota. És una llastima que estiguin dirigint o gestionant cap cosa.

  ahse

  22 Juliol 2011 at 7:06 pm

  • No crec Ahse, la gent amb moltes idees és un geni. La gent amb moltes idees estúpides és un idiota. I ens governen idiotes, això està clar. Per què costa tant fer una cosa ben feta? I tristament a tot al país és igual, cada cop em fixo més i les coses estan fetes totes amb presses i de qualsevol manera.

   anomenatinutil

   22 Juliol 2011 at 11:14 pm

   • Un idiota sempre tindrà més idees estúpides que un geni idees bones. És alguna meana de llei de Murphy suposo. I les coses no es fan bé perquè la gent no està educada a apreciar una cosa ben feta. O bé, “no tenen estàndards”. 😦

    ahse

    22 Juliol 2011 at 11:25 pm

   • ‘meana’ -> mena

    ahse

    22 Juliol 2011 at 11:27 pm

 4. […] Si se trata de pagar, todos somos la "Agència Catalana de l’Aigua". madebymiki.wordpress.com/2011/07/21/a-lhora-de-pagar-tots…  por carey hace 2 segundos […]

 5. Parafrasejant-te podríem dir que sinó hem volgut voluntàriament ser Bankeros (de Bankia), ara per collons serem Agents (de l’Ase), per la via de la pujada del cànon.

  Jo ja m’ho he posat a la tarja de visita, sempre vesteix, no?

  Tenim AVE, Autopistes, Aeroport i Port (que paguem), però les coses més bàsiques no només no funcionen de manera eficient sinó que no es mantenen (Rodalies i Metro) o no existeixen, el tren i el metro fins l’aeroport, una connexió eficient entre el port i Europa.

  Ara resulta que hem de pagar una altra factura brutal producte d’un conjunt de polítics que s’estan al seu escó o a casa seva tan tranquils.

  Cal implementar ja la responsabilitat Civil i Penal per als Polítics que facin coses com aquestes. Fins llavors, sempre en trobarem uns quants que faran el que vulguin (els és gratis).

  Tomàs

  23 Juliol 2011 at 12:06 pm

 6. […] » noticia original Esta entrada fue publicada en Noticias de motor. Guarda el enlace permanente. ← Llegada de turistas internacionales según país de procedencia […]

 7. […] A l’hora de pagar tots som l’Agència Catalana de l’Aigua madebymiki.wordpress.com/2011/07/21/a-lhora-de-pagar-tots-so…  per miki fa 9 segons […]

 8. En serio 22 millons en canonades? :S
  Gallina de piel! I la canonada de Badalona més, i segurament si fessim un recompte de totes les fuites del sistema només a la ciutat de Barcelona ens fariem creus de la gran quantitat de diners perduts per segon!

  perplexa1

  25 Juliol 2011 at 6:53 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: