..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Noruega, 22 de juliol del 2011.

with 12 comments


Aquest juliol serà recordat per a molts pel que aquest trist divendres 22 de juliol ha passat a Noruega. Tenint en compte lo molt que s’ha escrit sobre aquest dramàtic fet, jo em quedo amb les paraules de’n Rafael Poch, suposo que molts el recordareu per la memorable entrevista que ens va concedir, en Rafael ha estat enviat per “La Vanguardia” per cobrir aquest desgraciat esdeveniment in situ.

Com que joc incapaç de fer-ho millor, us deixo (per si no l’heu llegit) un fragment del seu article del passat dimarts 26 de juliol:

Integradas en el marco ideológico “neocon” del “conflicto de civilizaciones”, las grandes carnicerías en nombre del Islam devoran todo el panorama europeo, mientras la guerra benéfica de Europa en países remotos como Libia, Yemen, Pakistán o Afganistán, con horribles masacres de civiles, perfectamente equivalentes a las de Londres, Madrid o Noruega, aunque mucho más frecuentes, se pierden en la crónica de una guerra convertida en rutina.

En países como Alemania, donde los neonazis han matado a un centenar en los últimos años, y donde el mayor atentado de la historia reciente, el de la fiesta de la cerveza en Munich, con 13 muertos en 1980, fue neonazi, nunca hubo un gran atentado islámico, aunque la ciudadanía se desayuna diariamente con su inminente amenaza en los medios. En ese contexto, “no hay duda de que la amenaza del terrorismo islámico es válida” –la guerra se encarga de alimentarla- dice el portavoz de Europol, Seuren Pedersen, “pero tenemos señales de que los ultraderechistas se están haciendo más agresivos, más profesionales y están atrayendo a más adeptos”, advierte.”

Sincerament, crec que en Rafael encerta plenament amb el diagnòstic de la situació i ens deixa unes dades molt interessants per fer-nos pensar una estona. Les matances que els occidentals infringim a Líbia, Iemen, Pakistan, Afganistan… serien equiparables a les que hem patit a occident per part dels islamistes, l’única diferència és que “nosaltres” ho fem més i millor. I per altra banda hi ha un gran interès en fer-nos creure en el perill de l’enemic exterior (a poder ser musulmà…), quan queda ben clar que a Europa i als Estats Units sovintegen molt més els atemptats fets per la població autòctona.

La veritat és que poc més puc afegir a aquest fet, s’ha escrit molt sobre aquests atemptats, i per la meva banda em quedo amb les paraules que us reprodueixo de’n Rafael Poch, tot un mestre.

http://www.lavanguardia.com/mobi/internacional/20110725/54191227295/los-noruegos-descubren-el-meticuloso-plan-del-autor-de-la-masacre-del-viernes.html

Written by MadeByMiki

27 Juliol 2011 a 8:47 am

12 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Però sembla que en el cas d’aquest home la culpa la té la seva bogeria, no pas una secta o una ideologia racista. Ens creiem lo que ens volem crfeure. De grillats com aquest, Europa n’és farcida, de hipernacioanlistes, de xenòfobs, etc… Però arar resultarà que només es tracta d’un dement…

  minosabe

  27 Juliol 2011 at 9:21 am

  • No puc estar més d’acord, per sort hi ha periodistes com en Rafael Poch per fer-nos recapacitar una mica.

   MadeByMiki

   29 Juliol 2011 at 8:18 am

 2. El cas de Noruega no el tinc gens clar. Imagino que l’anàlisi dels fets que en faríem seria ben diferent a si tot ha estat producte dels deliris d’una persona o si aquesta persona ha estat utilitzada per uns altres que de moment es mantenen a l’ombra.

  Pel que fa al panorama mundial, rebutjo totalment el que estem fent els occidentals en alguns països musulmans, de la mateixa manera que ho faig amb els musulmans que utilitzen la seva religió per fer el que fan.

  Tomàs

  27 Juliol 2011 at 4:41 pm

  • Potser caldria anar contant els assassinats fets a aquests països pels occidentals…

   MadeByMiki

   29 Juliol 2011 at 8:26 am

 3. Com he llegit per alguna banda: el 99% dels atemptats són duts a terme per musulmans, excepte quan no ho són

  perplexa1

  27 Juliol 2011 at 5:53 pm

  • I si no ho son, comencem a la primera a dir que han estat “ells”.

   MadeByMiki

   29 Juliol 2011 at 8:29 am

 4. Si ho fa un musulmà, tot el col·lectiu musulmà és un garbuix d’integristes perillosos. Si ho fa un cristià, es tracta d’un individu trastocat. És per fer-s’ho mirar.

  Montse

  27 Juliol 2011 at 7:48 pm

 5. Sembla ben encertat el comentari d’aquest home.

  ahse

  28 Juliol 2011 at 7:24 am

  • Ara que el tenen com a corresponsal a Oslo, val la pena llegir-lo a diari.

   MadeByMiki

   29 Juliol 2011 at 8:31 am

 6. Ara ja entenc el terrorisme
  http://twitpic.com/5vz71v

  Pons

  29 Juliol 2011 at 7:17 am

 7. Molt bo!!

  MadeByMiki

  29 Juliol 2011 at 8:32 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: