..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Lladres

with 14 comments


No he trobat un títol més escaient i sintètic que aquest “lladres”, això és el que he pensat d’entrada al rebre avui la factura de “Gas Natural-Fenosa”.

De fet el que he pensat és més aviat “aquests lladres haurien d’anar de pet cap a la presó”, però crec que no hi ha cap possibilitat de que això passi, abans m’hi portaran a mi no ho dubteu.

I, perquè els hi dic lladres a aquesta gent?, doncs és ben senzill, jo miro de no gastar massa energia (en aquest cas gas) i el que em passa és d’allò més indignant, feu una ullada als números que m’envien els lladres del gas:

 • Consumo de gas:                              5,75€
 • Término Fijo:                                    8,34€
 • Alquiler de contador                       2,41€
 • Total Gas Natural:                        16,50€
 • IVA 18%                                             2,97€
Total factura:                                            19,47€
Ho sigui que jo he consumit per un valor de 5,75€ i he acabat pagant pràcticament quatre vegades més.
No dubto que això sigui un robatori legal, però no deixa de ser un atracament, i lo pitjor de tot és la lectura que en podem treure per poc que ens hi fixem.
Resulta que es premia al que més gasta i es castiga als estalviadors, i a més algú em pot explicar perquè cony tinc que pagar el “término fijo”  que segons diuen ells, és: “un término fijo, por la disponibilidad de energía” i el puto lloguer de comptador?.  Ja sé que això mateix passa amb tots aquests serveis fixes de luxe que tenim contractats (suposo que son un luxe i per això ens afegeixen el 18% de IVA…), ja sé que el queixar-se no serveix de res, però no me’n he pogut estar i de moment és l’únic que em deixen fer.
Per cert, senyors de “Gas natural-Fenosa”, si per casualitat llegiu això us podeu posar la carta on ens expliqueu com estalviar energia al cul, que ja n’hi ha prou d’hipocresia barata.
Anuncis

Written by MadeByMiki

4 Octubre 2011 a 7:59 am

14 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jo sóc partidària de fer públics aquests serveis tan bàsics, no voldria dir que la factura fos més transparent o que fos més barata, però trobo que seria més coherent. O com a mínim que hi haguès la opció pública, com qui escull si anar per la SS o pel privat, qui tingui mútua. Perquè això de tenir una sola opció monopoli no té sortida possible. El que passa és que vaig al revès del món… perquè ara es vol privatitzar tot…

  aficionatsalssenders

  4 Octubre 2011 at 8:50 am

 2. A veure, jo treballo a atenció al client d’aigües (ja avisar, que si algú vol trucar a un 902 – 900 perquè li expliquin el perquè d’aquest robatori, no ho faci, no en sabem res…) i et puc assegurar que amb l’aigua passa exactament igual. Cobren una serie de conceptes que ni nosaltres que se suposa que som atenció al client sabem que son… bé, si que ho sabem, son impostos pero amb noms diferents…

  trencapins

  4 Octubre 2011 at 9:34 am

  • Gràcies per opinar, i sí, ja sé que amb tots els serveis passa el mateix, el que no és coherent és que ens diguin que no gastem energia quan aquest no és ni de bon tros el concepte més important de la factura…

   MadeByMiki

   4 Octubre 2011 at 10:20 am

   • El cas de l’aigua no és exactament igual que el del gas. A l’aigua hi ha un munt d’impostos i taxes, però que son proporcionals als metres cùbics consumits, mentre que al gas (com al telèfon i a l’electricitat) hi ha un factor fixe (independent del consum). Això podia tenir sentit quan es van construir les xarxes: la quota fixa servia per amortitzar la canalització (independentment de si gastaves o no). La realitat és que aquesta quota fixa te la segueixen cobrant indefinidament, encara que la canaització estigui totalment amortitzada.

    Ferran

    5 Octubre 2011 at 8:11 pm

 3. Mmmmm…. ja, però sempre t’ho fan, amb el telèfon, amb l’aigua… com no ens instal·lem plaques solars i dipòsits d’aigua a la teulada no sé com evitar pagar aquestes coses… :S

  Reflexionem-hi

  4 Octubre 2011 at 10:03 am

 4. headshots… headshots everywhere! 😀

  jordi

  4 Octubre 2011 at 1:09 pm

 5. sempre pots comprar-te el teu propi gasoducte per portar-te el gas des d’Algeria

  Pons

  4 Octubre 2011 at 1:49 pm

 6. sembla que pons apunta bé! però no deixa ser raó que es prima al que mes gasta

  samox

  4 Octubre 2011 at 6:48 pm

 7. D’entrada, no t’amoinis tant que només t’han cobrat 3.3861 vegades el valor que has gastat. O sigui, que no arriba a ser ni un 3.4 vegades, molt menys un 4 vegades el valor. És a dir: tranquil que no t’han robat tant.

  Si no et posarien el “valor” a la factura i t’ho calcularien tot amb un preu més alt per m3 de gas gastat, et sortiria el mateix i tampoc no guanyaries res. És a dir: tranquil que amb ells igual no pots guanyar.

  Per fi, pensa que realment això d’estalviar a qualsevol cost és una tonteria que no cal. Gasta de tot quant necessites, ja n’hi ha prou amb quant gasten les industries perquè ningú no pugui dir que està estalviant res. Què vols, regalar a la fabrica tal el teu necessari de gas per fer el menjar, l’aigua per dutxar-te o la llum per llegir a la nit?? No siguem tan ingenus!

  ahse

  4 Octubre 2011 at 7:57 pm

 8. Cert, amb aquest sistema de “tarifes planes” per a determinats conceptes la repercusió que pot tenir l’esforç d’estalviar respecte del total de la factura és ben minso.

  Per cert, m’has fet venir molts remordiments perquè si comparo la teva despesa amb la de casa… em sembla que la culpable del canvi climàtic sóc jo 😦

  Montse

  4 Octubre 2011 at 10:31 pm

 9. Jo no tinc gas, la meva calefacció és elèctrica i va per terra, molt eficient i lligada a un consum en hores vall, però en la meva factura de l’electricitat el consum real de kw només representa el 42% de la factura, mentre que a la de l’aigua el total a pagar multiplica per 5 el que em carreguen pel consum real. Ja entenc que hem de pagar per la construcció de depuradores, manteniments, etc, però seria molt desitjable que la contribució fós progressiva, que pagués més impostos qui més aigua o llum fa servir. Així potser algú es decidiria a estalviar.

  minosabe

  4 Octubre 2011 at 11:21 pm

 10. D’altre manera com podrien tenir aquests edificis tant guais?

  Hi ha l’opció de treure el gas i tenir-ho tot elèctric. El que passa és que llavors patiries per una altra banda (i pagaries més per les nuclears).

  Si hi pensem, entre impostos directes, indirectes i tots aquests “impostos a l’ombra” que paguem, a l’hora de la veritat podem pensar que ens prenen el pel.

  Tomàs

  6 Octubre 2011 at 5:51 pm

 11. teniu tos plegats més raó que un sant.A mi,el que m’agradaria és que hi hagués un organisme on poder denunciar tot aquest tipus d’abusos.De què collons t’han de cobrar a tu un lloguer del comptador que ells fan servir per a comptabil.litzar el teu consum….jo diria que és el seu puto problema no?això si,despista’t amb una lectura que de seguida ells et facturen tranquil.lament el doble…….i tarden 15 dies en tornar-te els calers.què en fan mentrestant d’aquests cuartos?perquè no te’ls tornen al cap de tres dies que és el que es tarda en fer una transferència com a màxim?
  GAS,LLUM I AIGUA: US EN PODEU ANAR A LA PUTA MERDA,espelmes,fogates i rieres
  ernest(el rondinaire)

  ernest(el rondinaire)

  21 Desembre 2011 at 7:28 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: