..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

“I tu que faries, eh?”

with 13 comments


No sé si el vareu veure, però fa uns dies (crec que era a TV3 o al 33) donaven un fantàstic documental sobre els inicis de “Green Peace” i l’historia del seu conegut vaixell “Rainbow Warrior”. El documental era molt interessant i el que mes em va agradar és una reflexió d’un d’aquells veterans ecologistes, va dir una cosa semblant a això:
“Abans veies com algú abocava bidons tòxics al mar, anaves cap enllà i miraves d’aturar-ho de la millor manera possible. Avui les coses no son ni molt menys així, ara amb això no n’hi ha prou, ara et demanen que els hi donis alternatives i explicacions”.

És ben cert, m’hi he trobat infinitat de vegades amb aquesta trampa, no n’hi ha prou amb dir que no estàs a favor de les centrals nuclears (per posar un exemple), ara per ser escoltat has de donar alternatives viables, presentar fins i tot estudis al respecte i tot i així encara no n’hi ha prou.

A nosaltres ningú ens va preguntar que en pensàvem de les centrals nuclears, no ens van explicar que no sabien que fer-ne dels residus o que de tant en tant hi haurien accidents terribles que deixarien la seva petjada de manera eterna. Aquestes tecnologies se’ns imposen sense miraments i el que es pitjor, sense estudis seriosos sobre quina repercussió tindran a la nostra societat, s’inventa una nova tecnologia i immediatament es fa servir o posa al mercat, si dona diners els impediments no existeixen, i si mes endavant ens porta problemes, doncs “ja ens ho trobarem”.

I el ritual es repeteix mil i una vegades, “i tu que faries, eh?”, és la pregunta estúpida de l’any, si no tenim dret a denunciar el que clarament veiem que és injust ja podem plegar.

Anuncis

Written by MadeByMiki

19 Octubre 2011 a 10:28 pm

13 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Planteges un tema complicat i, la veritat, no se cap a on posicionar-me. Per una banda, tens raó amb això que ens hauríem de poder queixar del que ens vingui en gana sense haver fet un estudi previ de les possibles alternatives. Però per una altra banda, també crec que és molt fàcil queixar-se de qualsevol cosa sense tenir una mínima idea del perquè es fan les coses.
  La conclusió que trec és que és important poder-se queixar del que creguem convenient, sempre que tinguem coneixement i informació sobre el perquè ens queixem. És a dir, crec que ens hauríem de queixar sempre que siguem capaços de respondre a la pregunta de “Què faries tú?” encara que no se’ns plantegi.

  Crític de cine

  20 Octubre 2011 at 10:54 am

  • No he posat l’exemple de les nuclears innocentment, hi ha tecnologies que en certa manera son irreversibles, i abans de fer-les operatives caldria posar-les en quarantena durant anys. De que serveix que em preguntin que en faria jo de les nuclears si ells no s’han plantejat que coi en fotran dels residus que genera?.

   Això és un tracte asimètric, se’ns exigeix una cosa que ells mateixos no compleixen.

   MadeByMiki

   20 Octubre 2011 at 3:22 pm

 2. Avui el copy/paste el podria fer jo amb el comentari del Crític de cine. Certament, seria desitjable que qualsevol crítica fos constructiva, però d’altra banda ja té conya que siguin els perjudicats els qui hagin de buscar una solució als problemes provocats pels altres. Volen que siguem cornuts i paguem el beure 😦

  Per cert, buscaré aquest documental a “TV3 a la carta”, així veuré en què s’inverteixen els meus quatre euros mensuals de quota (la meva solidaritat amb la causa no és per llençar coets 😉 )

  Montse

  20 Octubre 2011 at 2:22 pm

  • El documental és molt bonic, no sé ni on ni quan el van posar, però em va agradar força.

   MadeByMiki

   20 Octubre 2011 at 3:23 pm

 3. Ai, se m’oblidava: si alguna vegada algú et vol rebatre els arguments en contra de les nuclears, li podries preguntar de part meva si el setembre passat no va córrer a buscar per internet quants quilòmetres ens separen de Marcoule?

  Montse

  20 Octubre 2011 at 2:26 pm

 4. Jo també vaig veure el documental.
  Haig de dir que això de GreenPeace sempre m’ha semblat un moviment una mica naïf, propi d’aquells ecologistes “de saló” que creuen que a tot problema se li pot relacionar una o unes quantes causes i, per tant, se li pot trobar una solució factible. La major part dels membres de l’organització provenen d’Alemanya, Holanda, Bèlgica. el Regne Unit…, països absolutament eco-il·lògics, profundament insostenibles i contaminants. La seva sensibilització, doncs, havia de ser més gran.
  Tots som part del problema i tots estem força deslegitimats per a buscar-ne solucions; tots li devem moltes coses a la indústria farmacèutica (o a les vacunes almenys), tots ens beneficiem enormement de l’esclava “electricitat” sense la qual tres quartes parts dels habitants del planeta estaríem morts o no existiríem, tots recorrem molts quilòmetres cada setmana i cremem combustible a dojo, etc., etc.
  I, per si no n’hi hagués prou, molts som tan limitats econòmica i intel·lectualment que no podem ni tan sols entendre que l’única solució sería el decreixement gradual i planificat.
  Acabem de posar l’habitant 7000 milions a la Terra i ja som tan exageradament insostenibles que la petjada ecològica de només 2500 o 3000 milions ja depassa en molt la capacitat del planeta en regenerar-se i crear nous recursos.
  El problema energètic, l’atur, el canvi climàtic, l’escassedat d’aigua…, tots ells només són indicis, marcadors, símptomes del problema, de l’únic problema que ens afecta: som una espècie que no s’ha sapigut autoregular; que, per ignorància o per egoisme, no ha pogut funcionar com a societat i amb una evolució tan vulgar com la de qualsevol virus dins un organisme viu, és a dir, un creixement exponencial que només pot acabar en la mort de l’organisme infectat o en la desaparició del propi virus arran de les pèsimes condicions ambientals creades.

  minosabe

  20 Octubre 2011 at 6:47 pm

  • Encara sort que tinc comentaristes que completen aquests posts tan justets que faig últimament… per cert, parlant de posts, per quan una actualització a ecolnomia.tk???

   MadeByMiki

   20 Octubre 2011 at 8:41 pm

   • Estic prenent-me un necessari temps sabàtic. L’últim post va reventar el cutre servidor perquè els de meneame s’hi van llençar a sobre. Voldria continuar en wordpress i redirigir el domini allà, però no he trobat una manera d’importar la base de dades satisfactoria. Tot lo que trobo és com importar la db a un wordpress que tu penges a un servidor llogat o gratuït, però haig d’anar pel tema d’importar-lo al site de wordpress.

    Lo curiós del cas és que tinc el mateix promig de visitants ara que la pàgina està parada que quan estava activa, és a dir, uns 40-50 diaris. Potser el deixo així, total perquè vingui la mateixa gent perduda del google…!

    minosabe

    21 Octubre 2011 at 7:07 pm

   • Clar que tens visites, n’hi ha que cada dia anem a ecolnomia.tk i pensem allò de “encara no actualitza??”. Sobre lo de importar-no tot a WordPress, no en sé res i pinta complicat…

    Que tornis amb força!

    MadeByMiki

    22 Octubre 2011 at 8:31 am

   • Suposo que ja t’ho has mirat, però per si un cas:

    http://ayudawordpress.com/como-migrar-de-joomla-a-wordpress/

    MadeByMiki

    22 Octubre 2011 at 9:26 am

 5. Et deixo aixó, per si no ho has vist o si vols fer un post!

  Arqueòleg Glamurós

  20 Octubre 2011 at 7:56 pm

  • Ja t’he votat al Meneame (sempre ho faig…), sobre el tema de fer-ne un post, no ho sé, aquests paios no em motiven ni a això…

   M’ho penso…

   MadeByMiki

   20 Octubre 2011 at 8:32 pm

 6. Certament, si ve una paio i et fot una`bona hòstia, no el denunciïs que encara hauràs de demostrar que no vares ser tu que amb la cara li vares fotre un cop al seu puny.

  Què ens varen demanar permís o demanar opinió pel darrer tema de la Base de Rota?

  Ara bé, com dius, si més no denunciem les coses que veiem.

  Tomàs

  21 Octubre 2011 at 6:48 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: