..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Pedro Olalla, paraules des de Atenes.

with 11 comments


Hi ha formules que no fallen mai, i n’hi ha una que ens la inculquen a diari de mil maneres diferents, es tracta d’aquella coneguda llei que diu que tothom és responsable de la seva situació econòmica. Per tant si veieu a algú fent cua a una parròquia per rebre els aliments que necessita per viure és perquè s’ho mereix, els que busquen de tot als contenidors també s’ho mereixen (que coi esperen per fer-se uns emprenedors exitosos i abandonar la misèria?) i per últim exemple, els grecs sense cap mena de dubte son a la mateixa situació. tal i com ha dit el gran Duran Lleida: “els grecs son la poma podrida a la cistella europea”.

Aquest és el missatge  que molts volen que interioritzem, i per això ens el van repetint fins el cansament. Però no costa massa veure que en el fons es tracta del oli que fa que la maquinaria neolliberal no grinyoli de manera insuportable.

Hem de fer el paper del dimoni a “El exorcista” i dir allò de: “Has visto lo que ha hecho la cerda de tu hija!”, com si la responsabilitat tan sols existís en el que realitza l’acte en qüestió.

I lo fantàstic que els hi va això a molts!, així culpabilitzem als fracassats i exonerem de culpa als multimilionaris, aquests evidentment es mereixen també el que tenen i això ens deixa a la resta sense possibilitats de crítica, doncs perfecte per ells.

Sempre resulta més còmode trobar explicacions senzilles que de passada ens netegin la consciència. Que això deshumanitza?, doncs millor, així acabarem trobant acceptable el que no ho és. Que hi ha més útil per a alguns que la deshumanització dels altres?, segurament res, per això se’n abusa tant.

Això volia ser una introducció a un més que interessant vídeo, però al escriure sovint em passa el mateix que al parlar, m’engresco massa i passo cap a l’excés…

No us perdeu aquest interessant vídeo de 15 minuts on podem gaudir d’un punt de vista diferent sobre la crisi grega i de passada sobre aquesta nociva manera de veure el Món.

Pedro Olalla González de la Vega (Oviedo, 1966) és escriptor, hel·lenista, filòleg, professor, traductor i fotògraf, i en aquests camps desenvolupa la seva activitat professional en col·laboració amb editorials, universitats i institucions culturals de diversos països del món. Des de fa sis anys, manté una intensarelació amb Grècia, país on es va iniciar en l’hel·lenisme i en el qual, el 1994, va fixar la seva residència per dedicar-se a la investigació, la creació i la didàctica.

http://blogs.lne.es/pedro-olalla/

http://www.pedroolalla.com/

 

 

 

Written by MadeByMiki

7 Novembre 2011 a 9:39 am

11 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. La mala qualitat del so em posa una mica nerviós…

  David

  7 Novembre 2011 at 11:44 am

 2. Tot just lhe vist aquest mati! Me l’han enviat uns amics.
  Es cert que el so es dolent, però el missatge sho val

  perplexa1

  7 Novembre 2011 at 1:41 pm

  • Sempre és bo tenir varies versions de les coses, i aquesta és ben interessant.

   MadeByMiki

   8 Novembre 2011 at 12:02 am

 3. Uf! Cada vegada tinc més la percepció que tot i viure en “democràcia” el poder no està pas en el poble. Per cert, tu ets molt “políticament correcte” però en Duran i Lleida no ho és tant: no va dir “la poma prohibida” sinó la “poma podrida”. Per llogar-hi cadires.

  Montse

  7 Novembre 2011 at 5:55 pm

  • Gracies per l’apunt, sembla que el subconscient m’ha jugat una mala passada, ja he rectificat la pífia…

   MadeByMiki

   8 Novembre 2011 at 12:04 am

 4. …però, malgrat el so deficient, m’ha impactat. Em fa patir, la veritat… Ja no sé ben bé què o qui creure, ja no entenc res… Tinc ganes de dir allò de “pareu el tren que vull baixar”…
  Només una coseta: no ser antisistema no significa ser prosistema. Jo també sóc crític, encara que no em defineixi antisistema. Sembla que si no ets blanc ets negre…

  David

  7 Novembre 2011 at 9:59 pm

 5. No cal posar-nos etiquetes, n’estic ben segur que lo important és senzillament tenir ganes d’aprendre i de pensar una mica.
  Gracies per comentar amb seny, com sempre.

  MadeByMiki

  8 Novembre 2011 at 12:18 am

 6. Molt interessant Miki, i també la teva introducció.

  Estic preparant un post sobre això del “mercat ocult”, el mercat del deute públic i les swaps, i en part, en el vídeo es toquen aquests temes.

  Hi ha una pregunta cabdal, per què es permet? Solament s’hauria d’acordar a nivell europeu i aquestes pràctiques passarien a ser il•legals. Per què no es fa?

  En bona part, Grècia, és víctima d’aquestes pràctiques especulatives a nivell global.

  Tomàs

  8 Novembre 2011 at 8:59 pm

 7. Molt interessant! I quant de temps que no em passava per ací!

  Parce

  8 Novembre 2011 at 9:07 pm

 8. El que està passant a Grècia deixa a Sòfocles com a un còmic! Celebro que encara hi quedi algú que no hagi embogit, resulta ben difícil!

  Arqueòleg Glamurós

  9 Novembre 2011 at 5:46 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: