..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Aturats i culpables de la crisi.

with 12 comments


Com tots sabeu, pels que manen és molt important tenir sempre a punt un culpable al que assenyalar en cas de crisi.

Els ciutadans som així de senzills, digerim millor els problemes si ens donen algun culpable sobre el que carregar el mort, suposo que tenim una ànsia de justícia innata mal treballada.

Per distreure més i millor al personal, els culpables no son sempre els mateixos, que tot cansa. Si fins ara els assenyalats èren bàsicament els funcionaris (sobretot els de base), detecto que darrerament la “gran culpa” de tot es va diversificant i ara hem trobat un altre grup on focalitzar el nostre despreci, es tracta dels aturats.

La nova manera d’entendre el món, la neo-lliberal ens ensenya que tothom és responsable de la seva situació, per tant, segons això no cal ajudar als desafavorits ja que ho son perquè volen. De la mateixa manera convertim als rics en persones admirables que hem de tenir com a referent, ells son els triomfadors, tots hem de ser emprenedors, emprenedors d’èxit evidentment.

A Galícia i a Múrcia ja han decidit no donar cobertura sanitària als aturats sense prestació, a Catalunya les retallades castiguen especialment als més desafavorits. Certament això és més fàcil de fer si anem suggerint que els aturats ho son perquè volen, o que qui treballa en negre sempre ho fa perquè vol, els autònoms son uns estafadors, els funcionaris no treballen… això si, mentre ens anem fotent hòsties entre nosaltres els veritables culpables van salvant el cul, que li preguntin als dimitits senyors Ricard Pagès i Manuel Troyano president i director de Caixa Penedès respectivament, a ells i als seus plans de pensió blindats de més de 20 milions d’euros…

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/11/25/barcelona/1322211868.html

Written by MadeByMiki

25 Novembre 2011 a 10:30 am

12 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Al final si que és cert que tot és culpa nostra. Per no respondre a aquestes coses. Et passo una altra notícia interessant…

  En Burgos hay 53 vivienda vacías por cada persona sin hogar: http://www.elcorreodeburgos.com/noticias/2011-11-24/en-burgos-hay-53-vivienda-vacias-por-cada-persona-sin-hogar

  jordi

  25 Novembre 2011 at 11:38 am

  • El link és molt aclaridor, segur que els culpables son els “homeless”…

   MadeByMiki

   25 Novembre 2011 at 11:53 am

 2. És demencial. No tindria inconvenient en ser menys rica (chist) si veiés coherència en totes les actuacions, però com em poden demanar que entengui que cal apujar el rebut de l’aigua mentre veiem com els grans responsable del desastre se’n surten sense que ningú no exigeixi responsabilitats i amb les butxaques indecentment plenes? Com vaig llegir per aquestes xarxes del senyor, “No podem apretar-nos el cinturó i abaixar-nos els pantalons alhora”.

  Montse

  25 Novembre 2011 at 5:40 pm

 3. Quan es donarà la culpa, d’un cop per totes, als bancs i als especuladors?? Tot plegat és desesperant que la població cada cop estigui més informada i sigui més conscient del què passa i, en canvi, els que manen són incapaços de reconèixer la veritat o, almenys, de fer-la pública. Quan arribarà la informació verídica pels canals “oficials”? Crec que de moment ens haurem de contentar amb la informació que poguem treure de la gent que sap com funciona el món i que no hi té interessos posats; i això ja està bé.

  Crític de cine

  25 Novembre 2011 at 5:50 pm

 4. em sembla que em faré director d’alguna entitat bancaria

  Pons

  26 Novembre 2011 at 5:22 pm

  • Ben pensat, però posa els diners a un altra banda, per si un cas…

   MadeByMiki

   27 Novembre 2011 at 2:56 pm

 5. No comento això dels bancs i els banquers que em bull la sang…

  perplexa1

  26 Novembre 2011 at 6:48 pm

 6. Molt bo Miki,

  Al final, els malats es posaran malalts perquè el ve de gust de matinada anar a urgències enlloc d’estar-se a casa seva tranquil•lament.

  Quan vaig llegir el cas de caixa Penedès, vaig trobar que el cognom Troyano li esqueia d’allò més bé.

  Tomàs

  27 Novembre 2011 at 11:57 am

 7. Es evident que els 5.000.000 d’aturats son persones que no son capaces de redactar bé el seu currículum, ja que hi han milions de llocs de treball per cobrir, dignes, amb contracte i alta a la SS esperant a que arribi algú candidat! I òbviament, la reforma laboral per abaratir l’acomiadament no ha tingut res a veure!

  Quina pena que el teu comentarista convergent RS ja no es passi per aquí, m’agradaria veure amb quin delirant arguemnt em justifica totes les atrocitats convergents que ell tan defensava!

  Arqueòleg Glamurós

  27 Novembre 2011 at 12:39 pm

  • Jo també el trobo a faltar, sempre és interessant el debat, tot i que cada vegada son menys els que defenen aquestes polítiques anti-socials.

   MadeByMiki

   27 Novembre 2011 at 3:01 pm

 8. Dues mini reflexions:
  – Que fort això de Galícia i Múrcia… acabarem com els Estats Units o què?
  – Com et pots gastar 20 milions d’euros després de jubilar-te… a mi em faltaria temps.

  Reflexionem-hi

  29 Novembre 2011 at 2:09 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: