..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

L’Aeri d’Esparreguera-Olesa tanca i no per vacances precisament…

with 23 comments


Suposo que la notícia no ha anat gaire lluny ni generará cap mena de soroll, però en el fons em sembla força interessant: l’aeri dels FGC que connecta Esparreguera amb Olesa de Montserrat tanca. Tècnicament el seu tancament és temporal, però tots sabem que això tan sols és una manera de suavitzar la notícia.

Resulta que aquesta infrastructura genera un déficit pressupostari d’uns 500.000 euros cada any. Això tampoc seria massa important, però resulta evident que el veritable problema és la més que discreta utilitat d’aquest aeri.

Aquest “bonic i pintoresc” aeri és una perfecta mostra de la estupidesa dels nostres dirigents, les dades son aquestes:

-La construcció de l’aeri va ser obra d’un ajuntament de CiU d’Esparreguera, que va incloure al seu programa electoral aquesta obra i que sempre ha defensat la seva utilitat (Esparreguera avui segueix amb CiU a l’ajuntament).

-Es tracta del primer aeri no turístic d’Europa, o som molt més llestos que ells o uns ineptes…

-Un estudi fet el 2001 per la Generalitat ja va avisar que aquesta infrastructura ni era prioritària ni resultaria mai rendible.

-El pressupost inicial era de 400 milions de pessetes, però l’obra va acabar “costant” 800 milions.

-Els 42.000 tickets venguts l’any passat van donar una recaptació de 80.000 euros, menys d’un 20% de la despesa per manteniment de l’aeri.

-Ara des de la Generalitat i l’Ajuntament d’Esparreguera ens diuen que anar amb bus és molt més eficient i barat…

I ara us explico lo millor de tot, en Joan Paül Odina actual alcalde d’Esparreguera ha afirmat que l’any 2013 quan torni a obrir (no s’ho creu ni ell) l’aeri amb la doble vía a l’estació d’Olesa* augmentarà de manera “considerable” el número d’usuaris de l’aeri…

*Diuen que el 2013 l’estacio dels FGC a Olesa formarà part del presumpte metro de Barcelona amb la seva doble vía i els seus 60 minuts de viatge per fer 30 quilòmetres. Ara li diem “metro” a un servei tan eficient que porta 100 anys sense millorar el temps del trajecte.

Si en voleu més dades podeu anar a:

http://aeriesparreguera.blogspot.com

https://madebymiki.wordpress.com/2009/06/03/proxima-parada-aeri-desparreguera/

Anuncis

Written by MadeByMiki

9 Desembre 2011 a 8:57 am

23 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. deixem fer càlculs… 60min 30Km, espera que es complicat… això fa uns al·lucinants 30Km/h!! increïble!

  Pons

  9 Desembre 2011 at 9:48 am

  • Increïble però molt segur, si hi ha algun accident les conseqüències seran mínimes…

   MadeByMiki

   9 Desembre 2011 at 9:28 pm

 2. Em pixo de riure! No tenia ni idea de l’existència d’aquesta meravella del món.
  Quina pena que ho tanquin, ara que m’havia entrat el desig de pujar a un “Metro” tan i tan singular!
  Ben bé sembla com aquelles compres que fas per casa (el típic electrodomèstic que només faràs servir una vegada!) i després has de llençar quan no tens més remei que reconèixer que no l’has fet servir mai més des del dia que el vas estrenar. Tot i que, en comptes de fer-ho a nivell domèstic, aquesta compra va ser un pèl més cara!

  Anna Celma

  9 Desembre 2011 at 11:03 am

  • Jo ja hi he pujat, el paisatge és preciós i el passeig fins al centre d’Esparreguera llarg, saludable, memorable i totalment inútil.

   MadeByMiki

   9 Desembre 2011 at 9:33 pm

 3. Pagar gairebé 2€ per fer un trajecte de 4 minuts més el temps d’espera, per una distància que a peu pots fer en deu minuts… no, no li trobo la gràcia. Ara mateix, a banda de qüestions turístiques, només se m’acut que la gràcia d’un aeri radica a poder salvar dos punts amb una orografia ben complicada que dificulti el transport per carretera; és el cas? (és que no conec la zona)

  Montse

  9 Desembre 2011 at 11:26 am

  • No hi ha cas, senzillament hi havia uns dinerets d’Europa per gastar i un alcalde amb ganes de vendre al seu poble un projecte difícil d’entendre.

   Evidentment amb bus es triga molt menys a arribar del centre d’un poble a un altre, i aquesta era la solució barata i lògica.

   MadeByMiki

   9 Desembre 2011 at 9:47 pm

   • Amb un bus trigues potser el doble en arribar-hi

    Salahadin

    17 Desembre 2011 at 12:39 am

 4. Una mostra més de les infraestructures més o menys necessàries que es van fer en temps de bonança i que ara no saben que fer-ne per tal de quadrar els pressupostos.
  Ens aboquen a un paisatge ple d’aeroports fantasma, monstruoses urbanitzacions a mig construir i tota mena d’estacions que no duen enlloc…

  Arqueòleg Glamurós

  9 Desembre 2011 at 12:27 pm

 5. Durant l’últim mes de curs de l’any passat vaig anar a treballar a Olesa, i cada dia, en baixar dels FGC veia l’aeri, sempre immòbil, i cada dia em feia la mateixa pregunta: “Qui l’agafa?” Ara, per fi, he obtingut resposta. No et preocupis, quan torni a obrir estarà a petar d’orientals amb les seves càmeres preparades per no perdre’s ni un petit tros d’aquell paisatge majestuós que hi ha entre Olesa i Esparreguera. No voldran ni aixecar el cap per prendre una instantània de Montserrat.

  Crític de cine

  9 Desembre 2011 at 5:34 pm

  • Tots els que hem anat a Olesa o Esparreguera ens hem fet la mateixa pregunta, i crec que tots hem arribat a la mateixa conclusió: l’aeri ni funciona ni funcionarà mai com a un servei de veritable utilitat pública.

   MadeByMiki

   9 Desembre 2011 at 10:03 pm

 6. Doncs encara rai que teniu un tren que us uneix amb Barcelona amb freqüència!!! Els de la Gene ja estan dient que el “metro descobert” fins Igualada suprimirà alguns trens per manca de pressupost. Jeje, i encara n’hi ha alguns que es barallen pel pla director i els terrenys per on passarà “en el futur” l’extensió del carrilet fins a Lleida…

  Minosabe

  9 Desembre 2011 at 7:02 pm

  • Evidentment això que anuncies també passarà a la línia del Baix Llobregat, pensen suprimir els trens que portin menys d’un 20% d’ocupació de moment…

   MadeByMiki

   9 Desembre 2011 at 10:10 pm

 7. El que no passi al Baix Nord…. Connexió Esparraguera-Olesa amb aeri!!. Home, dos grans poblacions, però fer aquesta infraestructura es de boixos.

  Rulo

  9 Desembre 2011 at 8:37 pm

 8. Un exemple més d’aquells en que es “compra” una cosa sense valorar que després s’ha de mantenir.

  No és el primer cas en que una obra es tanca no pel seu cost, sinó pel seu cost de manteniment.

  Podríen fer un museu de coses inservibles. Mirant, és clar, si el museu es pot mantenir.

  Tomàs

  10 Desembre 2011 at 6:04 pm

 9. En serio existeix un aeri amb aquest recorregut? Cada dia s’aprenen coses noves.
  Ara els nostres pol´´itics mai n’aprenen i vinga a construir coses que a priori ja se sap que seran deficitaries…

  perplexa1

  10 Desembre 2011 at 6:56 pm

 10. Però quina injustícia. I ara com comprovaran si el veí porta la clenxa ben feta, els olesians i els esparragerencs? i com petaran les nous, els pinyons i les ametlles?

  Lo rat

  11 Desembre 2011 at 3:03 pm

 11. És cert que el telefèric no és la millor solució de transport públic entre Esparraguera i Olesa, i que segurament era innecessària la seva construcció. Ara bé, no és cert que sigui el primer aeri no turístic d’Europa. A la ciutat de Bozen/Bolzano al Tirol del Sud (Itàlia) té tres telefèrics integrats en la xarxa de transport públic de la regió fent funció de mobilitat no turística, amb tarifa integrada igual que en el cas d’Esparreguera.

  Aquí pots veure el mapa de la xarxa de transport públics de la regió del Tirol del Sud on apareixen els telefèrics (Seilbahn/Funivia):
  http://www.sii.bz.it/sites/default/files/reteNetz.pdf
  I aquí pots trobar més informació en francès:
  http://www.roulonspourlavenir.com/emission_de_solution.php?id_vid=209

  D’altra banda a Amèrica trobem molts exemples de telefèrics que actuen com un transport públic més sense fer cap funció turística.

  Albert

  13 Desembre 2011 at 5:39 pm

 12. CiU acaba de formar govern a Esparreguera. No ho van construir ells

  M.Burns

  17 Desembre 2011 at 12:47 am

 13. Hoho! si és que quan els diners no són teus no et penses dues vegaes com gastar-te’ls!! Aish.

  Reflexionem-hi

  19 Desembre 2011 at 12:46 pm

 14. L home es va construint ell mateix a mesura que va prenent determinades decisions al llarg de la seva vida de les quals s totalment responsable.

  Dylan Dodson z

  5 gener 2012 at 6:40 am

 15. L’Aeri continua sense funcionar. Els Usuaris i Amics de l’Aeri d’Esparregurea no aconsegueix millorar el seu servei ni crear preu polític per la seva mala planificació, execució i gestió, i finalitzen la seva activitat fins a que l’Aeri “tingui possibilitats” e hi hagi noticies convincents de la seva recuperació. Qualsevol requeriment contacteu!

  aeri

  3 Desembre 2013 at 3:15 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: