..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Els dolents de Megaupload

with 15 comments


Al final no me’n he sabut estar, he de parlar de Megaupload. Per començar he de confessar que tot i no haver pagat mai per aquest servei, l’he fet servir força, m’he baixat algunes series en versió original i molts documentals impossibles de trobar d’altra manera, i que per cert habien estat subtitulats per voluntaris desinteressats. Com podeu veure el meu anglès no dóna per gaire…

El cas Megaupload, des de el meu punt de vista, és en certa manera comparable a moltes altres coses que hem viscut darrerament. El seu propietari és senzillament un altre cas de milionari excèntric, un més que s’ha fet d’or aplicant les normes habituals de “màxim benefici mínima despesa”, ho sigui que en el fons és un empresari capitalista més.

El que ens pot quedar ben clar és que si això perjudica d’alguna manera a altres empreses, sectors estratègics o a alguns estats importants, al final es paga i ben car. En aquests casos la justícia és especialment ràpida i exemplar. Si el que passa és totalment immoral i censurable però tan sols perjudica al poble, doncs res de res, el màxim benefici els hi sortirà totalment gratis.

En voleu exemples?, Apple, la sensacional i innovadora empresa que sempre és esmentada com a gran exemple per als futurs emprenedors, fa un crim social molt més censurable que Megaupload, tot i que el seu objectiu és el mateix, el màxim sagrat benefici sense manies. Apple sense cap tipus de problema ha deslocalitzat la construcció i montatge dels seus equips a la Xina, allà evidentment les despeses laborals son mínimes, però com afecta això a la societat dels Estats Units?, és moralment justificable?. O com afecten a Espanya i els seus treballadors i aturats, els tallers brasilers (per posar un exemple) amb ma d’obra esclavitzada que fabrica roba per Zara?.

No crec que aquests plantejaments siguin massa demagògics, de fet puc defensar la lliure circulació de la cultura, ho sigui el fet de compartir-la amb tothom sense problemes, i a la vegada acceptar que potser és delicte lucrar-se amb el treball dels altres. Però com es menja això a la nostra societat capitalista on infinitat de persones i empreses es lucren a diari a costa nostra?. Com podem permetre que molts es facin rics a costa dels més desvalguts.

No sé que us sembla a vosaltres, però a mi em sembla que aquest cas és com molts altres, senzillament es tracta d’un escarment, un avís per a futurs desafiadors del sistema. I deixeu-me augurar que els propers atacats seran el software lliure i tot el que això implica.

Written by MadeByMiki

26 gener 2012 a 12:27 am

15 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lo de Megaupload és més senzill: Kim Dotcom estava parlant amb artistes per pagar-los ell directament i prescindir de les discogràfiques. És lo de sempre: follow the money 🙂

    jordi

    26 gener 2012 at 10:21 am

    • Això ja ho he llegit, i potser ha estat el accelerador de l’atac a Megaupload, però el que tinc ben clar és que el senyor Dotcom és un empresari “normal”, el que passa és que amb la seva activitat ha perjudicat a gent massa poderosa. Les imprudències es paguen i no estic parlant de Camps, a la Infanta cristina…

      MadeByMiki

      26 gener 2012 at 10:47 am

  2. És patètic. Que aquest tipus s’ha fet d’or amb el negoci? D’acord. Però moltes persones ens n’hem beneficiat (si més no, en espècies) N’hi han d’altres que s’han fet d’or amb negocis bastant més foscos sense cap repercussió per al poble i en canvi són considerats innocents. Vegeu Urdangarín i, el cas més extrem fins al moment, Francisco Camps. En canvi, un jutge que s’ha carregat mitja ETA, que ha tingut els collons d’agafar el cas del GAL i que ha condemnat el mateix Pinochet, a aquest sí que el podem donar pel sac per haver lluitat contra la corrupció política. El sistema està podrit.
    Ostres, m’he desviat una mica del tema, però és que porto molt encés els últims dies. no entenc com encara no ha esclatat una revolució.

    Crític de cine

    26 gener 2012 at 5:48 pm

    • No t’envas del tema, no parlem de res més que de justícia, i d’aixo anem justets…

      MadeByMiki

      26 gener 2012 at 9:36 pm

  3. Crec que el tal Dotcom s’ha passat, en el sentit de que ha picat molt alt. No en tenia prou, encara en volia més. Ha molestat tant les discogràfiques que al final l’han descavalcat.

    El pitjor seria que això fos el principi d’una nova caça de bruixes.

    Tomàs

    26 gener 2012 at 7:50 pm

    • Jo crec que lo pitjor està per venir, i que el proper objectiu serà el copyleft i el software lliure.

      MadeByMiki

      26 gener 2012 at 9:27 pm

  4. La justícia fa fàstic. Perdona aquesta afirmació tan políticament incorrecta, però m’he llevat de mala lluna per culpa de la sentència d’en Camps; el cas és que m’he acabat d’empipar quan una companya m’ha fet notar que encara que l’haguéssin trobat culpable, el màxim que li hauria passat és una multa de 40.000 € i 2 anys d’inhabilitació. Està vist que només s’actua amb contundència segons a qui es perjudica i que l’honestedat està sobrevalorada.

    Tanmateix, pel que fa a la xarxa tinc l’esperança que sigui impossible de controlar. Com diu el refrany: no se le pueden poner puertas al campo 😉

    Montse

    26 gener 2012 at 8:46 pm

  5. Sigui com sigui, la solució passa per unes xarxes intel·ligents i desenvolupades a internet. El P2P agafarà ara molta més força i hauríem de potenciar el compartiment de fitxers entre iguals. D’altra banda, trobo força prescindibles els béns culturals que se suposen “ultratjats” amb les descàrregues directes; no sóc consumidor dels tipus de música que hi són presents i encara menus de les sèries i tot aquests rotllos macabeus que no treuen cap a res… De fet, me n’adono, millor dit, me’n dono compte, de que sóc consumidor de ben poca cosa…
    El direct download és mort, visca el P2P!

    minosabe

    26 gener 2012 at 9:57 pm

  6. Jo que estic d’acord amb el tancament de megauploap, demano un canvi en la gestió dels drets d’autor, tenim une lleis de mitjans dels segle XX en ple segle XXI, amb gestors (SGAE) que encara pensen amb VHS en l’era d’internet. MegaUploap, es lucrava amb les creacions d’altres sense pagar res als creadors, però això també ho fan els proveïdors d’internet (telefònica i companyia), que et venen el servei com l’accés gratuït a tot,. Part dels drets els haurien de pagar aquestes companyies, parts l’usuari, (amb quotes mensuals de no més de 10€) que et permeti l’accés lliure a un catàleg de continguts prou extens, o aguantant anuncis durant el visionat (tipos spotify). Les agencies de gestió de drets haurien de canviar de model. I no es molt moral, que “artistes” d’una sola cançó amb aquests drets i sense fer remes puguin viure tranquil·lament a paradisos fiscals, per a cobrar els drets, hauries de tributar en el país en que se’ls hi gestiona, després que visquin on vulguin.
    Pirateria NO, model actual TAMPOC.

    joeyllagrima

    27 gener 2012 at 12:04 am

  7. No volien lliure mercat? No creien que la ma invisible ja vindria a regular-ho tot? Doncs a que ve aquest intervencionisme eixelebrat contra el lliure intercanvi de mercaderies? Si es que estan fets uns comunistes aquests de la FBI

    Arqueòleg Glamurós

    29 gener 2012 at 1:45 pm

  8. No ho sé.. Internet hauria de ser com una àgora grega on trobar-se amb la gent del poble i compartir el que ens donés la gana… aquest afany de regulació és pel que tu ens expliques, està clar. Ara, no sé si no cal regular res… crec que d’aquí vint anys tot aquest món virtual estarà molt més controlat del que ho està ara.

    Reflexionem-hi

    30 gener 2012 at 11:30 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: