..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Va de Vagues…

with 7 comments


En Mariano Rajoy ens diu que una vaga general no servirà de res, que no hi ha cap cosa a negociar o discutir.

És ben cert, per molta gent que es manifesti, per molts que deixin d’anar a treballar el proper dia 29, aquí no passarà res, res de res, i en Mariano i els seus ho saben perfectament. Ells tenen més memòria que nosaltres, i recorden aquell 2003 amb manifestacions multitudinàries contra la participació espanyola a la guerra, “No a la guerra!” deien els manifestants, un “No a la guerra!” que el carrer i les estadístiques demostraven que era gairebé unànime. I què?, va servir per alguna cosa?, va modificar la política exterior espanyola?. Doncs la veritat és que cal reconèixer que no, i sembla que no ens en adonem encara.

Tot i així crec que hi ha una qüestió en la que Mariano Rajoy s’equivoca greument, no és massa prudent dir-li al poble aquesta veritat, tot i que sigui ben certa. No és massa intel·ligent que el poble descobreixi lo inútil que resulta el fer-se sentir, poc a poc tothom se’n adona que les grans xifres de participació i els èxits de participació son una conya que no serveix per a res més que frustrar les il·lusions dels ciutadans.

Així doncs, potser els ciutadans es veuran obligats a buscar altres maneres de participar i fer-se sentir, potser algú recordarà aquella cançoneta del “en democràcia tot és possible…”, o potser seguirem confiant amb uns sindicats ancorats al segle passat tot esperant que un il·luminat ens vingui a salvar, no seria la primera vegada que això passa…

Anuncis

Written by MadeByMiki

21 Març 2012 a 10:28 pm

Arxivat a Economia, Política, Premsa

Tagged with , , , ,

7 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tot i que no és gaire humil dir “no servirà de res” per part de Rajoy, jo agraeixo la sinceritat. No crec que es posi de moda entre la classe política ni que a ell mateix li duri gaire, però bueno..

  Reflexionem-hi

  22 Març 2012 at 11:55 am

  • Els de dretes acostumen a tenir menys vergonya a l’hora de dir el que pensen, és un fet ben curiós…

   MadeByMiki

   23 Març 2012 at 12:12 am

 2. Coi, Miki, no cridis el mal temps; a mi no em ve gens de gust que vingui ningú a “salvar-me”. No sé si és prudent o no anticipar que això no servirà de res, però per una vegada -i sense que serveixi de precedent- estic disposada a creure el que diu un polític: no servirà de res. Perquè això a qui fa la punyeta? A la imatge que projecta el govern en l’exterior? No crec: encara passarà com un màrtir de les mesures que cal prendre tant sí com sí per esdevenir un país competitiu (i un be negre, esclar). Els empresaris se’n veuran perjudicats? En l’empresa del meu marit fan eres temporals, per tant un dia en què no hi haurà producció i a sobre no hauran de pagar ni un cèntim (i de retruc eliminar determinades primes mensuals) de cara a l’empresari és un regal dels deus. No anem bé, no.

  Montse

  22 Març 2012 at 3:36 pm

  • Ens diran que el Govern és molt responsable, que cal fer sacrificis, lo de sempre…

   MadeByMiki

   23 Març 2012 at 12:14 am

 3. Jo estic d’acord. no servirà de res. Hi han masses casos que demostren que una vaga d’un sól dia no afecta genys ni mica als polítics. Al contrari. Saps la de diners que s’estalviaran en sous en un dia?? I encara més, aconseguiran que els treballadors es discuteixin i es barallin entre ells durant tots aquests dies entre els que secundaran la vaga i els que no, mentre als verdaders culpables ningú els llegeix la cartilla. El nostre govern és especialista en fer-nos barallar al poble mentre ells s’ho miran a una distància suficientment prudent per no esquitxar-se.

  Crític de cine

  22 Març 2012 at 6:11 pm

 4. Esperem que no tinguis raó en els teus vaticinis…

  Crec que el més important de la vaga del dia 29 per aquest govern, és el dia següent, el dia 30, en que seguiran prenent les mesures que calgui per arribar allà on tenen previst.

  Pel que fa les manifestacions del 2003, potser no varen servir de gaire amb el PP al govern, però tant aviat com el PSOE va guanyar, es va fer tornar els soldats (o una bona part d’aquests), es veu que havien pres nota del que passava als carrers. Malgrat després amb el PSOE també hi ha hagut desplegament de tropes (diuen que amb d’altres finalitats).

  Tomàs

  22 Març 2012 at 6:17 pm

 5. Jo sóc mestre i no faré vaga. Em nego a fer vaga amb aquells que, quan en fem nosaltres, ens matxaquen a totes les tertúlies de ràdio o ens insulten als comentaris de la premsa. A més, amb els serveis mínims dictats per a ensenyament, ens portaran el ramat i tan fa si hi ha molts o pocs mestres per atendre’l. Aquell dia, cosa curiosa, no hi ha un nombre màxim de nens per mestre i tot s’hi val…, i normalment el 90% dels pares o més porten els nens.

  minosabe

  22 Març 2012 at 9:05 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: