..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Les grans veritats que hi ha als diaris.

with 6 comments


Tots hem sentit un munt de vegades aquella afirmació que diu: “els diaris tan sols diuen mentides”, podríem eixamplar-la una mica més i afegir-hi tots els altres medis de comunicació. Però la veritat, no crec que això sigui cert, més aviat el que es detecta a diari és un esperit manipulador, cliantelista i d’emissor constant de globus sonda.

El que crec és que les notícies dels diaris cal saber interpretar-les, i veritablement això no és senzill. Per començar cal oblidar-nos de la presumpta innocència de les seves informacions, així com també hem de saber detectar aquella notícia veritablement important i totes les totalment prescindibles, el 99% del diari.

Per posar-ho més complicat, les notícies importants podem trobar-les a la portada o com a article curt totalment amagat a les pàgines interiors.

Suposo que el que voleu son alguns exemples per poder donar-me o treure’m la raó, ho sigui que som-hi:

El 9 de juny del 2008, als diaris publicaven una notícia sorprenent: l’ampliació de la jornada laboral a Europa, a partir d’aquell moment és legal el treballar 65 hores setmanals. Aquella notícia clarament ens estava dient cap on anàvem, i de passada desmentia als que ens deien que la crisi no existia o que tot plegat no seria més que una desacceleració temporal. De passada notícies com aquesta ens suggereixen lo evident, que les “altes esferes” saben molt més del que els interessa confessar, i que a nosaltres ens serveixen l’informació quan els hi convé i ben maquillada.

Evidentment escric aquest post pensant en una altra notícia similar, avui podreu veure a tots els diaris una flamant modificació de la llei. Un pas més cap a la dictadura 2.0, la consideració com a delicte greu de tota mena de protesta, fins hi tot la resistència pacífica passarà a considerar-se un delicte greu. Això al país d’Europa amb un percentatge més alt de població reclusa no pot ser casual. En moments com aquests, amb la previsió d’atur que tenim i l’index de pobresa actual tan sols pot voler dir una cosa: si avui estem malament, això no és res pensant amb lo que ens ha de caure ben aviat. Per tant les veritables mesures dels nostres governants no van contra la crisi, més aviat van contra el seu poble i ells ja tenen les seves lleis, les pilotes de goma i les presons esperant-nos i no pensen deixar lloc per a cap mena de protesta o opinió crítica.

Com sempre, tot això tan sols son divagacions meves, ho sigui que no hi ha res que us pugui demostrar. El que tinc clar és que aquest és el camí que ens imposen i que no pensen deixar que ningú se’n surti.

Per cert, un altra notícia interessant, després de demostrar-se que la mort d’un manifestant a Bilbao per un impacte de bola de goma, ja s’han pres mesures al respecte. Evidentment no s’han prohibit les boles de goma com passa a la pràctica totalitat d’Europa, ja han detingut a un parell de manifestants com a culpables dels aldarulls que van “obligar” a la policia a fer servir les punyeteres boles de goma.

Written by MadeByMiki

12 Abril 2012 a 9:29 am

6 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Els diaris no menteixen, senzillament maquillen les notícies i les interpreten com els hi dóna la gana. I si és una notícia que no els convé saben com donar-li la volta per fer-se-les seves.
  Ho tenim negre si un dret constitucional com és l’article 21 que diu que “es reconeix el dret de reunió pacífica i sense armes” ara serà considerat un delicte. A més, si la resistència pacífica és castigada de la mateixa manera que la resistència més violenta, cap a on porta això?
  La noticia sobre el noi de Bilbao és xocant i més quan està tan clar que ara busquen els causants dels aldarulls com a caps de turc. Ara resultarà que seran els culpables de la seva mort!!

  Crític de cine

  12 Abril 2012 at 11:50 am

 2. Evidentment que són els culpables! Sempre ens toca rebre a nosaltres… i compte amb les opinions que encara ens tancaran el blog a uns quants per ser crítics.
  En fi, si el pacifisme és igual de dolent, esta la llei donant la raó als violents?

  conjuntbuit

  12 Abril 2012 at 11:59 am

 3. Home, tant com dir que s’hi diuen mentides, espero/crec que no; el que sí que s’hi veuen és punts de vista particulars. N’hi ha que veuen l’ampolla mig plena, n’hi ha que la veuen mig buida i no hi ha manera de trobar algun que la vegi a mitges i prou.

  Val a dir que s’han afanyat amb aquesta modificació de la llei, ara ves a saber si és per la present “espiral de violència” que hi ha (?) o la que es preveu que hi hagi (és força previsible, donat que amb el camí que prenen aconsegueixen encendre la sang fins i tot dels que som “pacífics”).

  Montse

  12 Abril 2012 at 6:07 pm

 4. Hem estat d’acord en parlar sobre les notícies dels diaris!

  Crec que els diaris, en funció de la seva línia editorial, es miren les notícies amb un o un altre filtre. Una mateixa notícia la podem llegir en diferents diaris amb orientacions i interpretacions tant diferents que la notícia sembla una altra.

  Pel que fa a la darrera llei que esmentes…, que tremoli Gandhi.

  Tomàs

  13 Abril 2012 at 8:00 pm

 5. Avui dia sembla que tothom ha de mentir si vol continuar menjant. Hem acabat sent tots com els fruiters, que si te’ls escoltes a ells mai tenen res massa verd ni massa madur; tot és bo i de bona collita, amb bon gust i aspecte.

  Minosabe

  15 Abril 2012 at 12:40 pm

 6. Jo no crec que els diaris menteixin, o no tots. Simplement amguen aquella veritat que és incòmode a la seva línia editorial. Per exemple, en la premsa convergent (tota la que es publica a Catalunya) ICV-EUiA no existeix. Tot i ser 4a força política, tenir 10 diputats al parlament, 11 al Congrés, 2 Eurodiputats, 300 regidors i una vintena d’alcaldies, els mereix infinitament més atenció qualsevol pet que es llenci el membre més insignificant del Govern o d’ERC, el fidel salvavides faldiller, un concurs de pubilles en un remot indret del pirineu, o Solidaritat Per la Independència, grupuscle minoritàri sense bases ni militància abocat a la seva desaparicció inmediata un cop el seu mafiós líder va marxar.

  Arqueòleg Glamurós

  15 Abril 2012 at 5:04 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: