..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

D’esquerres i sense imaginació.

with 8 comments


Van passant els anys i no hi ha una veritable proposta dels partits d’esquerres. Mentre per l’altra  banda hi ha els partits més institucionalitzats, els que podríem anomenar com de dreta i centre dreta, els que es passen els dies i els anys amb la intenció de que ens empassem una gran mentida: aquella que pretén eliminar tot rastre d’intenció política a les mesures que ens imposen, aquella que ens ven tota mena de reformes draconianes sota l’etiqueta de “no hi ha cap altre opció possible”, “us farà mal, però és pel bé de tots”.

Però el que resulta absolutament esfereïdor és la manca de propostes concretes per part de les esquerres. No hi ha per enlloc una proposta de canvi de sistema, tan sols podem trobar posicions defensives d’allò més simplistes. Sembla que volen fer política senzillament parlant de la defensa del estat del benestar i de tornar a les condicions socials i laborals de fa cinc anys. Sembla que amb això ja en tenen prou, no cal articular un discurs propi, jugant a la contra i sense idees van fent i el seu públic no s’alarma.

Certament hi ha veus a l’esquerra i a la dreta que van més enllà, però no son als llocs de responsabilitat. El discurs oficial per les dues bandes és reductor i simplista a més no poder. Tal i com fa uns dies xerràvem amb l’amic i periodista Jordi Pallarès, avui patim una política simplista, amb uns arguments dignes d’un anunci de detergent i un discurs orientat clarament al consum immediat i de masses, aquí cada partit agafa el seu públic i es dedica senzillament a donar-li un discurs fàcil, buit de contingut però molt ben maquillat. Total, tan sols es tracta de vendre el seu producte, per tant a quanta més gent arribin millor, o potser no?…

Written by MadeByMiki

30 Abril 2012 a 11:55 pm

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Totalment d’acord. Amb tot lo que estan fent aquesta colla de terroristes d’estat del PP i encara em molesta més veure que per l’esquerra només tenim l’abuelo cebolleta Rubalcabra mirant d’arribar a la jubilació amb el màxim de prestacions per a polítics (que no sé ja que deu ser…). D’altra banda, els d’IU semblen una banda municipal valenciana, que cadascú va pel seu cantó i toquen d’oïdes.
  Mireu això:

  Minosabe

  1 Mai 2012 at 1:54 pm

  • Hala!, has dit terroristes, a veure si em tanquen el blog!!. Potser no tothom hi està d’acord, però encara no veig per enlloc una proposta alternativa per part de l’esquerra que no passi pel “que me quede cómo estoy”…

   MadeByMiki

   3 Mai 2012 at 10:17 pm

 2. Jo veig un parell de problemes. Per una banda, ‘l’oferta’ d’esquerres és massa àmplia. El nombre de partits d’esquerra supera sobradament el de partits de dretes. I cadascú té, per suposat, el seu projecte i la seva línia política.
  Per una altra banda està el problema que avui en dia es pensa a curt termini. Les polítiques que es realitzen són per obtenir un resultat en un període curt de temps per tenir a les masses contentes perquè, al cap i a la fi, si les millores no es poden veure en menys 4 anys, no podran tornar a obtenir el poder que tant desitjen els polítics per part del poble. Una mostra ben clara és la política que està duent avui a terme tant el PP com CIU, on les retallades es fan per estalviar diners però no es presenta cap mesura per desenvolupar el creixement de l’economia.

  Crític de cine

  1 Mai 2012 at 8:06 pm

 3. El que més lamento és que l’esquerra no hagi tingut la capacitat/voluntat (sobretot potser Iniciativa o Esquerra a Catalunya) de fer arribar el missatge als ciutadans que: no vivim en un estat de dret complet (segueix manant una oligarquia industrial, financera i comercial) ni lliure (influència de la oligarquia internacional industrial, financera i comercial).
  Crec que l’esquerra hauria de centrar-se en coses molt bàsiques i fonamentals: fer poble i cohesió, consumir localment, educar i formar. Potser fins i tot deixar el parlament una mica de banda i treballar fort als ajuntaments amb un bon discurs i sortint al carrer, o sigui, engrescant els joves que, ara mateix, els veiem lluny, tant lluny….
  salut!

  lakk

  2 Mai 2012 at 6:08 pm

  • I no ho dubtis, si “els veiem lluny, tant lluny” és perquè realment son molt lluny de nosaltres…

   MadeByMiki

   3 Mai 2012 at 10:25 pm

 4. .Les esquerres es presenten amb un perfil baix. Sembla que no hi ha intenció, ni dialèctica, de trencar res. Hi podria haver apostes molt més compromeses des dels partits d’esquerra.

  La tradicional divisió del que en diem esquerres, tampoc ajuda a disposar d’un discurs fort al voltant del qual s’hi podria veure representada una part substancial de la societat.

  Sembla que el que es diu està massa calculat. Semblen més interessats en no perdre votants, que no pas en intentar articular un discurs que guanyés votants.

  Tomàs

  6 Mai 2012 at 11:59 am

 5. Jo m’he passat tot el cap de setmana discutint esmenes al programa ideològic de l’assemblea de joves d’ICV, que si decreixement, que si ecosocialisme, que si eradicació de plus-valies, que si democràcia directa… idees n’hi han, però el Grup Godó-TV3 només ens deixa que ens assabentem del Pacte Fiscal tot el dia, com un disc ratllat!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: