..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

De lladres, mentiders i recaptadors d’impostos.

with 8 comments


Jap, El Punt Avui (25.11.2011).

Jap, El Punt Avui (25.11.2011).

Hi ha poca gent que generi més menyspreu que els recaptadors d’impostos, precisament no és una figura que caigui simpàtica. Tots recordem històries clàssiques on aquests maleïts personatges saquegen als pobres per enriquir als seus amos sense cap mena de mesura. Ja se sap, els recaptadors d’impostos fan el que han de fer, sense parar-se a raonar amb ningú, ells seguien i aplicaven les normes, que per això hi eren.

Clar que aquestes coses passaven abans, ara res és com era, som al segle XXI, hem evolucionat i tot ha canviat molt. Ara, pràcticament no paguem impostos, actualment gaudim pagant el “cèntim sanitari” (que resulta que és molt més d’un cèntim…) al posar combustible als nostres vehicles, també tenim el “tiquet moderador” i paguem un euro més per cada producte farmacèutic, a això li sumarem ara mateix el “tiquet moderador” espanyol (perquè després ens diguin que no en som de moderats…), també es racionalitzarà (es veu que fins ara era irracional…) l’IVA i això com sempre vol dir que pagarem molt més per gairebé tot.

Però potser lo millor de tot és que la totalment despreciable feina de recaptadors d’impostos ha estat totalment remodelada i perfeccionada, ara la fan els farmacèutics, els comerciants, els treballadors dels peatges, les benzineres, el frankfurt de la cantonada… tota aquesta gent i molta més és la que de manera desinteressada i obligada és la que fa de recaptadors d’impostos pels nostres amos. Tot molt ben estudiat, així l’odi del ciutadà no es concentra en qui hauria de fer-ho, i seguim fent allò que portem tan de temps fent, barallant-nos entre nosaltres sense veure-hi més enllà. No hi ha dubte que en Robin Hood ho tenia molt més fàcil, avui s’hauria tornat boig i de passada l’haurien acusat de terrorista anti-sistema, però allò era un conte i el que passa avui n’és un altre…

Written by MadeByMiki

26 Juny 2012 a 2:48 pm

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Senyales un punt evident que massa sovint passem per alt: la dissolució de la culpa. Aquí ja no hi ha responsables!
  Animo a tothom a veure això: http://vimeo.com/44577132

  j¢rdi

  26 Juny 2012 at 3:01 pm

  • Gràcies per l’enllaç, demà me’l miro… i com sempre per comentar. Salut amic!

   MadeByMiki

   26 Juny 2012 at 11:09 pm

 2. Estic segur que si en Robin Hood visqués en aquests temps que corren, treballaria en negre. Després s’estranyen…

  Crític de cine

  27 Juny 2012 at 2:40 pm

 3. La vinyeta m’ha fet riure, però tal com dius en el darrer paràgraf, no hem de perdre de vista qui és el responsable. És massa fàcil caure en la temptació de matar el missatger i conec farmàcies que ho estan passant força magre per culpa dels impagaments de l’administració.

  Montse

  29 Juny 2012 at 8:51 am

  • Tal i com diu en Jordi, aquesta és l’estratègia, “la dissolució de la culpa”. I els hi va de conya…

   MadeByMiki

   29 Juny 2012 at 9:08 am

 4. Els diferents governs estan superant la nostra capacitat de sorpresa pel que fa a la recaptació de diners.

  A l’igual que fan amb els vehicles, en que a més de pagar l’impost de circulació també es paga un impost especial al posar combustible, i es torna a pagar a molts dels llocs on aparcar, els queda el recurs de cobra-nos per caminar pels carrers o per passar pels passos de vianants.

  Tomàs

  30 Juny 2012 at 10:14 am

 5. Totalment d’acord. Al cap i a la fi, la dispersió dels recaptadors d’impostos no és més que una extensió de les estratègies de màrquèting dels partits polítics per a perdre el menor nombre possible de votants i trobo que entra dins de la mateixa categoria que la suavització de l’idioma a l’hora d’anunciar noves retallades.

  anomenatinutil

  22 Juliol 2012 at 12:42 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: