..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Al rescat, però amb il·lusió!

with 9 comments


Com demanen el rescat de Catalunya els nostres governants? Doncs evidentment “amb il·lusió”, així mateix ens hem acollit a totes les línies de crèdit que hi ha, no ens en hem deixat ni una. Som uns addictes al deute, visca la rauxa.

Som el viu retrat d’aquelles famílies que al no poder pagar l’hipoteca varen tirar de la tarja de crèdit, al esgotar aquesta van reunificar el deute i més endavant van fer una trucadeta a “Cofidis”. A quina fase estem ara?, encara ens podem vendre l’or i les joies?, o potser ni això.

Els ciutadans som una mica justets, per això us votem de tant en tant. Però no crec que ho siguem tant com per no entendre que si no pots pagar el que deus, el fet d’anar demanant crèdits i més crèdits tan sols serveix per allargar i empitjorar el teu destí final.

Algú té a Catalunya o a Espanya els pebrots suficients com per sortir i dir la veritat?, algú s’atreveix a afirmar el que tots sabem?, que el problema no és ni la manca de crèdit ni la prima de risc, l’economia no és ni confiança ni un estat d’ànim, senzillament tenim un problema: no podem pagar el que devem. És ben senzill, i molt entenedor, a més, quan més triguem a acceptar-ho més endeutats estarem.

Per això i per moltes altres coses, cada vegada que escolto als nostres polítics dir segons quines coses no sé si riure o plorar, els seus “España va bién”, o “amb il·lusió”, per posar un parell d’exemples, son absolutament nocius per a la nostra societat. Deixem-nos de vaguetats i intents de manipular al votant i diguem tots a l’hora en veu alta la veritat, ho repeteixo: no podem pagar el que devem. Una vegada fet i acceptat això per part nostra i pels que ens han deixat els diners, ja podrem passar a la següent fase, a fer la gran pregunta: estimats països prestataris, que voleu cobrar?, el 30% del que us devem o el 100% de no res?. Això ens farà pobres però honestos, clar que de pobres ja ho som ara mateix…

Anuncis

Written by MadeByMiki

25 Juliol 2012 a 8:52 am

9 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Menys línies de crèdit i més tancament de caixes haurien de fer segons el que prediquen després… que ens tenen més enganyats…

  Lu

  25 Juliol 2012 at 10:14 am

 2. A mi el tema em posa nerviosa… potser per la impotència… veient que cada cop anem a pitjor i sense saber què fer… Sembla un macrojoc del monopoly en el que jo amb tres anys encara no entenc les normes, els nens de set anys que governen fan veure que les entenen, però no tenen gens d’estratègia ni perspectiva de futur (això passa molt quan jugues amb els nens, no veuen més enllà del torn que els toca) i hi ha uns monitors/educadors/adults (banquers, alemanya) etc que són els que porten la paella pel mànec i fan i desfan com volen…

  aficionatsalssenders

  25 Juliol 2012 at 2:09 pm

 3. Va, home, va, no siguis alarmista i repeteix amb mi: Pare noste que esteu en el cèl…

  Montse

  25 Juliol 2012 at 10:18 pm

 4. Tot plegat és catastròfic i el més terrible és saber que cada dia que passa pitjor! Impotència és el que sentim la majoria, una mala cosa, sabent que la impotència vol dir que no sabem com actuar ni què fer al respecte de tot. Llavors???

  caterina

  26 Juliol 2012 at 4:48 pm

 5. En aquests dies no es pot ser més pessimista, i no sense raó.Espanya demanant el rescat a Europa, Catalunya demanant el rescat a Espanya,… Espero que quan jo demani el meu rescat a Catalunya, me’l concedeixin… (em cau una llàgrima de tant riure)

  Crític de cine

  28 Juliol 2012 at 10:07 am

 6. Miki, vols dir que no recuperaré els milers de milions d’Euros més els interessos que he invertit en deute nacional? No fotis!!!

  Crec que el que dius és cert, i també que al no poder acudir als mercats a buscar diners, perquè no se’n fien de nosaltres i el fan pagar tant car que després no es podrà tornar, ens porta a una situació de paràlisi. L’economia interna no funciona perquè el govern a escanyat tant la societat que ningú compra res. Solament van passant bé la crisi aquelles empreses que han sabut i pogut vendre els seus productes fora d’Espanya.

  Tomàs

  28 Juliol 2012 at 11:39 am

 7. El fet que la Generalitat convergent hagi demanat el rescat i el Pacte Fiscal alhora, és la major paradoxa espai temporal produïda a Catalunya, demostrant un cop més com d’alienat de la realitat està el nacionalisme conservador.

  Arqueòleg Glamurós

  29 Juliol 2012 at 10:37 am

 8. Ehhh, només una coseta… L’única responsabilitat que té l’estat en tot això és que cada govern/s que hi ha hagut no ha volgut veure el problema i seguir amb el tacticisme partidista per a guanyar les pròximes eleccions i mantenir els seus llocs de treball, els de la gent del partit. Perquè totes les altres responsabilitats recauen a l’economia privada, en el famós mercat que s’autoregula. Encara recordo qui demanava menys estat, menys impostos i més liberalització; ara, quan dels 4 bilions que devem (és a dir, devem el que produïm o produïem en 4 anys) més de 3 són responsabilitat directa de les famílies, la banca i les grans empreses de l’ÍBEX. És a dir, malgrat la sagnia de l’atur i malgrat les col·locacions “digitals” dels partits al sector públic, el nostre déficit públic no havia arribat al 60%, un dels menys elevats de l’OCDE.
  Lo que és una mega estafa és que ara l’estat hagi de carrega’s el mort de despeses esbojarrades d’individus i famílies, de bancs i oligopolis i, a sobre, retallar sous de gent que mai ha participat de “la festa”, eufemisme barat per a dir que no ha estafat res, que no ha cotitzat pel mínim i ha guanyat el màxim, que no s’ho ha gastat en putes, drogues i BMW, que no ha obtingut el seu lloc de treball per enxufisme, etc., etc.

  Minosabe

  30 Juliol 2012 at 7:44 am

 9. Quan queda perquè Alemanya i China ens embargui la Generalitat? Durant l’Agost sembla ser un bon moment, tothom de vacances… bé menys aquell 23% aprox que no es pot ni permetre agafar el metro.

  conjuntbuit

  1 Agost 2012 at 1:00 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: