..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

L’abús com a manera de fer generalitzada.

with 8 comments


El fet de que ja portem bastants anys de crisi declarada, no ens hauria de fer perdre la memòria, ni fer-nos creure en certes coses o a determinada gent.

En el fons, una de les coses més dramàtiques i desencoratjadores d’aquesta situació, és el veure com molta gent que ara despotrica dels especuladors i d’aquesta manera immoral de fer negoci, fa uns cinc anys presumia del preu que havia tret per aquell terreny o aquell pis comprat mesos abans amb la intenció evident d’especular. D’aquests personatges n’hi ha un munt, i tots els que conec s’han passat al club del “això no pot ser”, “això és immoral”, “hem de treure aquests lladres del poder”, “ens estan robant a la cara”…

També ens trobem un munt de gent, crec que la majoria per desgràcia, que a la que tenen una mica de poder o la mínima capacitat d’explotar als altres no ho dubten ni mig segon. No dubteu que aquests son els primers a queixar-se quan algú amb veritable poder abusa dels dèbils, però ells son iguals o pitjors, i no tindran cap mirament a l’hora d’escanyar-te en quan tinguin l’ocasió.

Recentment m’he trobat amb un parell de casos d’aquests, i certament, no falla, queda ben clar que els nostres representants polítics, els nostres empresaris, els tan menyspreats banquers, tota aquesta gent tan odiada no son més que un bon reflex de la societat en la que viuen, i que en gran part de la gent que no para de queixar-se d’ells en el seu lloc anant bé faria lo mateix com a mínim.

En realitat el problema va molt més enllà del que sembla, més que creure allò de que “tenim el govern que ens mereixem” jo crec que la frase correcta seria “per desgràcia, si que ens representen, i ho fan d’una manera extremadament fidel”.

Vivim en una societat on arreu hi ha petits “montulls” i “millets”, “fabras” i “ruizmateos”…, tan sols cal fer un tomb, i no precisament gaire lluny, no es triga gaire a trobar-los, son per totes bandes.

Written by MadeByMiki

24 Setembre 2012 a 9:04 pm

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Molt bona reflexió Miki. És veritat que ens queixem molt, però què haguéssim fet nosaltres de tenir el poder i els diners (i les oportunitats de continuar guanyant-los) com han tingut ells? La resposta fàcil és ‘jo no ho faria’, però crec que hauríem de fer una reflexió profunda cadascun de nosaltres.

  Crític de cine

  25 Setembre 2012 at 11:25 am

  • Ara quedaré bé, quan he tingut poder sobre algú o la possibilitat d’aprofitar-me a costa d’un altre no ho he fet. Així em va tot plegat…

   MadeByMiki

   25 Setembre 2012 at 11:27 pm

 2. Si em permets la grolleria, ja ho diuen que “l’home és un llop per a l’home i un fill de puta per al llop”. Però deixa’m trencar una llança a favor de la humanitat: també hi ha bona gent, el que passa és que es fa notar menys que els miserables. Diries que en el teu dia a dia estas envoltat de gent que es deixaria corrompre? Si més no, que es deixaria corrompre amb facilitat… deixa-m’ho posar fàcil, que també hi ha qui diu que tots tenim un preu 😉 . No és posible que al teu voltant no hi hagi ningú decent, Miki!

  Montse

  25 Setembre 2012 at 11:16 pm

 3. Si, hi ha gent decent, és aquella que sovint es tractada de “tonta”, és un percentatge petit, i tinc la impressió que en vies d’extinció. De fet ser així és anar contra aquesta societat, i això d’una manera o altra es paga,

  MadeByMiki

  25 Setembre 2012 at 11:30 pm

 4. La meva nova feina (que encara no puc revelar) m’està demostrant la cara més ferotge de la hipocresia social i de com miserable i mentidera pot ser la gent!

  Arqueòleg Glamurós

  26 Setembre 2012 at 11:24 pm

 5. Arqueòleg, jo sempre dic que tots som polítics i banquers en potència, tenint en compte que són les personificacions vives de la maldat, segons tothom. Em sembla que va ser G.Bernard Show qui va dir que la democràcia és la millor manera d’assegurar-se que els gobernants no poguessin ser millor que els gobernats.

  Minosabe

  28 Setembre 2012 at 11:44 am

 6. Un bon tema Miki. Realment és difícil ser absolutament contundent a l’hora de dir, jo no ho faria mai això. Puc dir que intento no ser així, això si que ho puc dir.

  La nostra societat, tota, és perfectible, i una part d’ella fins i tot l’hauriem de canviar del tot.

  És una pena que en això dels empresaris, polítics, i moltes d’altres persones anònimes no es puguin fer canvis com en el bàsquet. A la banqueta vosaltres tres! Ara ho faran aquests altres, perquè no ho heu fet bé.

  Aquesta opció de canvi solament es dona quan hi ha eleccions, però ja sabem que en aquest procés, en la campanya, precampanya i postcampanya, es barreja tot i al final els propis partits no semblen tant diferents els uns dels altres (excepte aquells que ocupen els extrems).

  Tomàs

  28 Setembre 2012 at 7:10 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: