..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Condemnats a decrèixer…

with 4 comments


Gràcies a un post del blog amic “Ecolnomia” he pogut recuperar i veure un fantàstic programa de “Singulars” que se’m havia passat, es tracta de l’entrevista al científic Antonio Turiel. Aquest senyor parla d’allò que per desconeixement o potser per interès propi o maldat no parlen els nostres polítics, del “Peak Oil” i del decreixement com a única alternativa a una crisi que lluny de ser passatgera pot acabar amb l’extinció dels éssers humans.

Suposo que pot resultar sorprenent per a alguns sentir a parlar d’extinció, de la nostra extinció com a espècie, nosaltres que som els millors amb la nostra tecnologia i capacitat per a superar barreres teòricament infranquejables. Però resulta que és això el que ens passa, que aquesta manera de comportar-nos, aquest sistema de creixement sostingut ens ha fet arribar a ser una plaga extremadament destructiva pel planeta, la nostra manera de viure i explotar tot lo explotable ens aboca a un col·lapse total.

No cal ser massa intel·ligent per entendre que la nostra manera de resoldre els problemes no és la més encertada, com a espècie vivim i actuem sense pensar en les conseqüències que tindran els nostres actes a la llarga. Com a molt pensem a quatre anys vista i estem especialitzats en ajornar les qüestions que ens molesten amb l’esperança de solucions màgiques de darrera hora, tirem endavant posem per cas amb l’energia nuclear pensant en la “necessitat” del moment i sense que ens importin les conseqüències que tindrà el tenir que conviure fins a l’eternitat amb els seus residus… com a civilització no ens portem d’una manera gens responsable, i això a la llarga es paga, possiblement ja ho estem pagant.

Vaja, crec que he anat més enllà del que em proposava, no perdeu el temps amb les meves divagacions i trobeu un moment per a veure aquest interessant programa, com gairebé sempre en Jaume Barberà troba un bon tema del que parlar i la persona pertinent per fer-ho. I una vegada vist el programa (o no) pregunteu-vos quin polític us parla seriosament d’aquest problema?, qui està disposat a vendre als seus electors problemes com aquest?. Doncs des, a seguir somniant amb un creixement sostenible impossible i amb altres productes més fàcils de vendre..

Anuncis

Written by MadeByMiki

22 Novembre 2012 a 11:12 pm

4 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Home, tant com extingir-nos… La cosa està molt fotuda (i encara ho estarà més) però no crec que arribem a aquest punt. No vull ser catastrofista encara.

  Crític de cine

  23 Novembre 2012 at 11:44 am

 2. Extinció és un concepte massa dur, o massa amable, segons com es miri. No me’n recordo ara bé d’on vaig llegir a uns viròlegs que explicaven que el patró de creixement demogràfic de la humanitat s’assemblava cada vegada més al d’un virus dins un organisme animal.
  Ara que sembla que la capacitat creditícia està exhaurida de bon troç a tot el món, sembla que haurem d’anar decreixent ni que sigui a la força i caòticament, posar nou preu als béns bàsics i acostuma’ns a l’atur estructural ja que sembla que ningú vol apuntar-se voluntàriament a la reducció de jornada -i de sou- dels treballadors. Com sempre dic, si no decreixem ordenadament, amb renúncies però amb lògica, anirem cap a una debacle econòmica segura.

  Minosabe

  24 Novembre 2012 at 5:49 pm

 3. Segurament hi haurà un moment en què el creixement sostingut i (en part) irresponsable s’haurà d’aturar de totes totes.

  Els creixement d’Occident és preocupant, però el de Xina i la Índia ja no té nom. Més de 2.300 milions de persones consumint energies no renovables (en general) i contaminant, juntament amb les empreses (no tenen els mateixos estàndards de controls d’emissions que d’altres països). El seu ritme de creixement és brutal i estan anteposant a créixer, més que a la manera en que és sostenible fer-ho.

  Esperem arribar a temps de que les coses es compliquin fins a tal punt que no hi hagi solució.

  Tomàs

  27 Novembre 2012 at 6:18 pm

 4. Has de saber que sempre que puc parlo del drecreixement a ICV pq el discurs hi vagi calant i que al teu blog va ser el 1r lloc on en vaig sentir a parlar!

  Arqueòleg Glamurós

  5 Desembre 2012 at 12:21 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: