..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Exposició “L’arxiu del corresponsal de guerra. Col·lecció Plàcid García-Planas”.

with 6 comments


Fins el dia 23 de febrer al Centre d’Arts Santa Mònica, al peu de la Rambla de Barcelona podem anar a veure una exposició diferent.

 

Es tracta d’una selecció de centenars d’objectes que en Plàcid Garcia-Planas (corresponsal de guerra de La Vanguardia) ha trobat pels diversos camps de batalla que ha trepitjat. En Plàcid Garcia-Planas ha anat recopilant durant més de vint anys objectes que l’ajudin a crear infinitat d’històries amb l’objectiu de donar una visió humana del món en conflicte.

 

Aquests objectes s’acompanyen de fragments d’articles, fotografies i filmacions i ens ajuden a donar-li una nova dimensió a les seves cròniques. Com sempre, amb la acurada literatura en Plàcid ens transportem al dia a dia del conflicte sense entrar massa en qüestions socio-polítiques o d’estratègia militar. Que importa tot això comparat amb les vivències dels que viuen i pateixen la guerra?. El veritable periodista provoca que la notícia entri en conflicte amb la poesia, es tracta tal i com el propi Plàcid diu de: “si no saps explicar allò que vius, no serveix de res ser-hi”.

 

Recentment en Plàcid Garcia-Planas ha estat distingit amb el 45è premi Memorial Joan XXIII per la Pau 2012, un reconeixement que des de l’any 1967 atorguen de manera conjunta l’Institut Víctor Seix de Polemologia i la Universitat Internacional de la Pau a persones o institucions que fan accions i treballen en favor de la pau.

 

No soc imparcial, en Plàcid sempre s’ha portat d’una manera extremadament generosa amb mi i amb aquest blog en concret. A més gaudeix de tota la meva admiració per la feina que fa i ha fet. És fantàstic poder gaudir d’exposicions com aquesta i a més veure com rep de manera totalment merescuda premis com aquest. Perquè si alguna cosa treus en clar al llegir a en Plàcid és l’estupidesa de la guerra i ell dedicat tot el seu esforç per a trobar-hi tota mena de contradiccions per a mostrar-la com el que veritablement és de la manera més humana possible.

Written by MadeByMiki

17 gener 2013 a 11:56 pm

6 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Molt bona proposta. Me l’apunto!!!

  Crític de cine

  18 gener 2013 at 10:40 am

 2. És cert que de vegades un objecte trobat ( i situat intel·lectual en el seu entorn) ens aporta sensacions que no s’aconseguirien amb una foto o una vista aèria de l’espai en qüestió.

  I no només en escenaris de guerra, recordo les imatges d’Objectes “perduts” amb ocasió de terratrèmols o d’altres cataclismes. Són els records físics i inanimats d’una història que una persona com en Plàcid sap recuperar i explicar.

  Tomàs

  19 gener 2013 at 2:19 pm

 3. Llàstima que els qui haurien de tenir present que darrere les xifres i les estadístiques hi ha persones no veuran l’exposició. M’has fet recordar -ai, quina vergonya- que encara no he acabat el seu “Como un ángel sin permiso”. Me’l passaré a l’ebook per esgarrapar millor el temps al temps.

  Montse

  21 gener 2013 at 11:32 pm

 4. Ja l’he vista!!! Molt recomanable, com tot el que es fa al , en soc un adicte

  Arqueòleg Glamurós

  22 gener 2013 at 11:27 am

 5. Sempre m’han fascinat els periodistes que tot i treballant en un mitjà populista i d’adoctrinament massiu, aconsegueixen conservar la seva dignitat i lucidesa enmig de Raholes, bruticia i sensacionalisme. Sembla que aquest és un d’ells.

  Andreu

  23 gener 2013 at 12:07 am

 6. Aprofito per dir-te que els vigilants del Centre Santa Mónica hem estat sense cobrar des. de Octubre. Pergunta a qualsevol company. I els de Conselleria de Cultura, inclós Mascarell ho saben.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: