..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

El gir a l’esquerra d’Obama i els idealistes.

with 5 comments


Certament ja ens deien fa cinc anys que Obama representava l’opció d’esquerres als Estats Units. I en ser escollit president el Món va ser una festa, el canvi i l’esperança s’havien fet realitat a la més gran democràcia del planeta.

El que pocs suposaven és que aquest nou gir cap a l’esquerra de la política dels Estats Units no era tal, o potser era massa i s’havia passat del neo-feixisme habitual a una deriva comunista-estaliniana, que per cert costa molt de diferenciar de l’anterior manera de fer i d’entendre la política.

Per a la nostra desesperació, els fets ens han donat la raó a aquells que defensàvem que tant fa a qui votis, que de fet sempre manen els mateixos.

Ha passat el que tenia que passar, i l’idealista Edward Snowden, un jove que va entrar a la CIA per defensar la pàtria, a patit allò que patim tots al anar a treballar cada dia. A que em refereixo?, doncs que l’arquitecte de seguida se’n adona que la seva feina té poc a veure amb allò que ha estudiat,. El professor veu que se li demana el fer de pare de nens malcriats. El policia recapta impostos i ha de controlar els seus conciutadans. El polític ha de servir a uns interessos i no als ciutadans que el voten. El paleta maquilla amb la seva feina la mala construcció.

Això tots ho sabem i ho practiquem al nostre dia a dia, sense fer gaire soroll, però sabent que tot, absolutament tot s’aguanta amb pinces i que rere una capa de mentida pietosa el que realment hi ha és la és la trista realitat.

I va en Edward i ens diu que allò que deia Obama d’eliminar les escoltes il·legals al final no s’ha complert. Sincerament, si algú es va creure a Obama que s’ho faci mirar, si algú creu que això és democràcia i que decidim alguna cosa, que deixi aquest Món de fantasia i torni a la realitat, es farà un favor a ell mateix.

En Richard M. Stallman porta anys i panys lluitant per la llibertat personal i avisant-nos sobre aquestes qüestions, per això és tractat de paranoic per a molts. Que hi farem, potser els paranoics son els únics que ens diuen la veritat mentre la resta es dediquen a vendre’ns les mentides que volem sentir.

Avui en Julian Assange, de WikiLeaks, fa un any que viu tancat dins de l’ambaixada d’Equador a Londres. Surt ben car ser idealista a aquesta “democràcia” actual…

Written by MadeByMiki

18 Juny 2013 a 5:01 pm

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Quan jo deia al meu blog que Obama era marxista i tots us reieu de mi ( http://glamboy69.wordpress.com/2009/04/26/obama-100-dies-de-revolucio/ ) i ara que? Resulta que ja ha emulat la STASI de la RDA! D’aquí als soviets hi ha un pas, rendiu-vos a l’evidència!

  Arqueòleg Glamurós

  19 Juny 2013 at 7:50 pm

 2. Sempre m’ha fet gràcia la volubilitat i la gran quantitat d’accepcions que caracteritzen el concepte de la democràcia. Jo crec que una de les poques veritats incontrovertibles sobre la democràcia la devem a en George Bernard Shaw, qui va dir que era la forma de govern que garantia que el poble no fós millor governat del que es mereix.

  minosabe

  19 Juny 2013 at 10:01 pm

  • Molt bona la descripció… crec que és feta a mida pel que ens està passant ara mateix.

   MadeByMiki

   20 Juny 2013 at 7:58 am

 3. Hola Miki, tu si que ets un torturador…ens fas pensar!!!!!

  Jo no creia que l’Obama arribés on sabem que estan duent les coses. No és que penses que era el salvador de la democràcia però pensava que amb tot el suport popular que havia aconseguit es podia dedicar a fer més polítiques socials. Tot ha quedat en ben poc.

  Ara sabem del cert que EEUU i UK espien tot el que és espiable i més. Bé, això era fàcil de pensar, però ara en tenim la constatació. Res canviarà, tots estem controlat amb les eines tecnològiques que utilitzem.

  Això no ha fet més que començar. L’excusa és el terrorisme, a Espanya l’excusa és la crisi. Tot és el mateix.

  Tomàs

  23 Juny 2013 at 10:58 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: