..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Pensa en positiu, o millor encara: sigues positiu i no pensis.

with 8 comments


El PP i Aquarius pensen el mateix.

El PP i Aquarius pensen el mateix.

Ben sovint, al sentir parlar als nostres polítics, al veure anuncis per la tele i cada vegada més al simplement xerrar amb la gent, ens trobem amb una veritable i menyspreable plaga. Una plaga que en pocs anys s’ha escampat per totes bandes sense control, i de manera subtil ha anat empastifant el nostre dia a dia. No li donaré més voltes, em refereixo a la falsa i repugnant psicologia positiva.

Quan veiem els darrers anuncis de Coca Cola o d’aquell producte de la mateixa empresa anomenat Aquarius, en tenim una pornogràfica mostra. Si, és aquella merda de missatge que destaca sempre lo positiu de les persones i prova d’empatitzar amb allò que en podriem dir “bon rotllo”. I qui ens diu que és lo positiu i que no ho és?, doncs ells, evidentment aquí no es tracta de pensar, la qüestió és empassar-te el missatge sense més, no cal pensar ells ja ho faran per tu.

La psicologia positiva és una de les coartades més ben estudiades i que més patim a diari del neoliberalisme polític. Un gran sistema de dominació amagat sota una disfressa de tan sols bones intencions .

La seva idea de felicitat, és una idea purament capitalista, consumista o com us deia abans neoliberal, i es basa en l’individualisme, l’auto-realització i lo que és pitjor, el pur conformisme, la submissió i el menyspreu de l’esperit crític tant individual com col·lectiu.
La seva utilització en favor de la productivitat, implicació i adaptació dels treballadors a les empreses, ens pot donar una idea sobre les seves veritables intencions. Si el dret a queixar-nos està mal vist, si no ens podem emprenyar, angoixar o mostrar la més mínima  tristesa, en certa manera se’ns està castrant emocionalment. Els humans vivim dins un mar de sentiments positius i negatius, aquesta és la nostra realitat, i això és el que ens fa persones, mirar d’eliminar una part d’això o condicionar-ho és a la llarga una crueltat.

La psicologia positiva ara s’exporta i globalitza, aquest sistema de dominació social que des de fa anys impera als Estats Units, ara s’escampa per totes bandes, i tot i que  resulten ser per a gran part del món unes idees contràries a allò que sempre han practicat, no trigaran a fer l’efecte desitjat. La seva capacitat per modelar i adaptar les consciències i la la societat és massa temptadora com per no fer-la servir en benefici de les empreses i el poder.

Written by MadeByMiki

14 Juliol 2013 a 4:54 pm

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Efectivament, avui mateix, amb motiu de la celebracio del 14 juillet, l’Hollande ha demanat als francesos que han de tenir més confiança, ser més optimistes, entusiastes i positius. És l’última cosa que m’esperava d’un país on els dirigents no reien mai, eren sorruts i altius, crítics i àcids i on tenen el que han de tenir per processar i declarar culpable a un president de la república, en el cas de Chirac, per… tatxan-tatxan!!!…, el gran frau de “dedicar a 7 funcionaris de l’Elisi a la seva campanya electoral particular”.

  minosabe

  14 Juliol 2013 at 10:57 pm

 2. Ui quin post més negatiu! ja m’has fotut enlaire el bon rotllo que sempre porto els dilluns…

  Pons

  15 Juliol 2013 at 12:57 pm

 3. El publicistes, els sociòlegs dedicats a la divulgació i a la publicitat,són personatges molt buscats. Fins i tot els papers de Bárcenas ens en han donat un bon exemple, resulta que el personatge dels que surt als papers que més ha cobrat ha estat l’ideòleg del PP, que ho era d’Aznar i ho és de Rajoy.

  Des de fa anys que la manera de presentar les coses té més importància que la cosa en si mateixa.

  Tomàs

  21 Juliol 2013 at 2:15 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: