..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

El dret a l’oblid digital.

with 2 comments


Els nostres drets perillen quan col·lisionen amb els de les grans empreses o directament amb els seus interessos comercials. I ara mateix això és el que està passant amb el dret a l’oblid a Internet.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a la seva darrera sentencia obliga a Google a desindexar els enllaços que perjudiquin o facin mal a l’honor dels demandants. Ara es podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació o oposició a Google en teoria. Perquè Google no s’hi posa precisament de cara, i tot i que se la obliga a estudiar i resoldre els casos que se li plantegin en un màxim de 10 dies, la multinacional no vol acatar la sentencia i farà tot lo possible per seguir com fins ara, ho sigui posant per davant la seva llibertat d’expressió i oblidant-se del dret a la privacitat i a l’honor de les persones.

Google es vol oposar a la sentencia europea amb l’excusa de sempre, aquella que a ells els hi convé. La de saltar-se les «normatives locals» i emparar-se en les dels Estats Units de manera global. Però sembla que aquesta vegada no se’n sortirà. Certament aquí hi ha un conflicte difícil de resoldre, i s’hi poden barrejar les sol·licituds de censura a la xarxa per part de qualsevol dictadura repressiva per posar un exemple, amb el lògic dret de les persones a eliminar informacions imatges o vídeos que els hi facin mal moralment.

Internet ha estat des de sempre una selva d’impunitat i llibertat amb el sentit més extrem, així l’hem gaudit molts, així ens agrada que sigui a la majoria. Però cal que això d’una manera o altra es supediti a certs drets bàsics de les persones, en propers posts miraré d’exemplificar-ho de la millor manera possible.

Written by MadeByMiki

31 Juliol 2015 a 10:49 pm

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. ui ui ui hi ha alguna cosa escabrosa sobre tu que pugui trobar a través de google? a veure, deixam buscar 😛

    Pons

    4 Agost 2015 at 11:50 am

  2. No varen preveure que les xarxes socials serien el que han acabant sent i que centenars de milions de persones hi abocarien tota mena d’informació, des de personal a friki.

    Ja va passar amb l’efecte 2000, quan no s’havia previst en els programes informàtics i va donar molta feina posar-hi remei.

    Ara són les lleis i la pressió dels usuaris el que ha de doblegar la voluntat d’algunes empreses que no s’hi posen bé.

    Tomàs

    25 Setembre 2015 at 4:53 pm


Deixa un comentari