..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Racionalització a TMB

with 14 comments


Això si, de peles per fer les noves targetes anti-frau si que n'hi ha.

Això si, de peles per fer les noves targetes anti-frau si que n'hi ha.

La pinça que l’ATM ens aplica a tots els usuaris no s’ha modificat ni un milímetre. Aquells dos joves emprenedors (emprenyadors des de el punt de vista de l’Ajuntament de BCN), ja no son notícia, la seva web “promobilletes” i la seva idea han estat fulminades per les autoritats competents.

Aquestes autoritats han fet el que sempre fan, apelar al seu sagrat monopoli per eliminar qualsevol ingerència externa. La veritat és que no s’hi han matat gaire amb els seus motius per eliminar “promobilletes“, senzillament diuen que ells no tenen autorització per vendre bitllets i punt. Sospito que la possibilitat de donar-lis aquest permís no és ni tan sols plantejable, on aniríem a parar!.

Tal i com sempre passa, la qüestió “promobilletes” ja no és notícia, els medis han trigat ben poc en oblidar-se del tema i no crec que estiguin disposats a burxar les autoritats amb preguntes incòmodes. Una cosa és informar i una altra ben diferent és mossegar la ma del que t’alimenta.

Així doncs, tal i com us deia abans, la pinça no s’immuta i continua escanyant als pobres (per partida doble) usuaris de TMB. Si començavem l’any amb la puja-atracament de tarifes, ara de manera progresiva anem veient com ens cauen totes les mesures que ens faran la vida impossible als sempre putejats usuaris del transport públic.

Això si, tot això s’anirà fent de manera discreta i amb sobredosi d’eufemismes i mit ges veritats de l’estil: “TMB aplicarà a partir d’aquest cap de setmana les mesures de racionalització del servei de bus”. Ja era hora i que bonic, “racionalització“, quina paraula tan bonica per no fer servir la que tocaría: retallada. Perquè es tracta clarament d’això, quan ens parlen de “mesures d’ajust” ja ens podem anar calçant, de moment ens suprimeixen les línies amb una “baixa demanda i alts nivells de subvenció“, ho sigui els que no surten a compte econòmicament parlant. Això és clarament fer que el sector públic es comporti com si fos privat, ho sigui que els criteris son purament de mercat, sensacional. Si extrapolem això a tots els camps del sector públic possiblement anirem cap on poc a poc hem d’anar, cap a primar el benefici al servei a costa de l’usuari i el seu benestar.

Jo també crec que hi ha moltes coses que no em surten a compte, per començar els 300 alts càrregs de l’ATM, en podem parlar?

 

Written by MadeByMiki

16 gener 2012 a 9:57 am

14 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. a mi m’agradaria entendre perquè no hi ha diners i per això ens pujen el preu dels bitllets però després fan xorrades com concursos d’escriptura i MouTv’s etc… em fa una rabia pagar més per mantenir coses que per mi tansols són snobismes de gent que es creu “guai”…

    Lu

    16 gener 2012 at 10:53 am

  2. Sort n’hi ha que s’han carregat lo de Promobilletes!!! D’una banda, quins barruts aquests dos enginyers, que ho han fet en castellà (vull ser irònic, no sé si ho aconsegueixo). En segon lloc, a mi ja em feia patir que em sortissin les caríssimes T10 6 zones a meitat de preu gràcies a la publicitat… Més que res perquè si això hagués tingut èxit, segur que “les autoritats metropolitanes” encara li haguessin pujat el preu un 40% “per equiparar-lo amb altres serveis dels països del nostre entorn”.

    Minosabe

    16 gener 2012 at 3:36 pm

  3. Però algú sap amb exactitud que va passar en aquella reunió entre els joves eprenedors i TMB? stic molt intrigat.
    Un altre cop, un exemple més de manipulació informativa. No tenen vergonya.

    Crític de cine

    16 gener 2012 at 10:28 pm

    • o va haver un talonari pel mig o una amenaça…

      Lu

      17 gener 2012 at 12:20 pm

      • exacte. Si hi ha hagut un talonari m’haurà caigut un mite als peus.

        Crític de cine

        18 gener 2012 at 8:30 pm

  4. Mmmm, m’has donat una idea. Què s’ha de fer per ser la presidenta de TMB, o gerent, o secretària, o directora…

    Reflexionem-hi

    17 gener 2012 at 1:06 pm

  5. Això del transport públic és una vergonya! Per aquí també està passant el mateix. Totalment d’acord amb el comentari de na Lu!

    caterina

    17 gener 2012 at 6:14 pm

  6. Ens han ben fotut!

    No sembla una mala idea la d’aquests dos enginyers. Si la gent està disposada a pagar menys un bitllet a canvi de publicitat, perquè no pot ser?

    Jo creia que els hi haurien comprat la idea i que ara seria TMB la que ho faria i els usuaris podríem gaudir de bitllets més barats, però veig que potser això no succeirà.

    En el ben entès que la publicitat ja ens envaeix prou i que demanar més publicitat sembla una ximpleria, cal mirar que l’alternativa és pagar la barbaritat que TMB demana per les seves diverses targetes.

    Tomàs

    17 gener 2012 at 8:24 pm

  7. Fa poc hi va haver-hi una Vaga d’Usuaris, però és difícil que la gent la segueixi, si no tens més remei que agafa el transport públic per anar a la feina i si els treballadors no fan Vaga També o deixen colar-se a la gent. Per això no va tenir gaire èxit. Fa poc, el bitllet de Renfe de Sabadell a Barcelona costava 2,50 i el d’una zona de Catalans costa 2 euros. Si tens cotxe i vas amb dos més, potser surt més a compte, o agafar la bicicleta si no es va gaire lluny.

    unaminoriaradical

    17 gener 2012 at 11:10 pm

  8. son molt maques les noves targetes anti-frau! amb aquesta cinta platejada fan més nadal ^^

    Pons

    19 gener 2012 at 2:52 pm

  9. Jo ja començo a tremolar només de pensar quina serà la següent conseqüència d’aquest tipus de polítiques: el tancament de biblioteques. Amb el transport públic encara tenen ingressos, però amb les biblioteques els usuaris no tenim un bitllet per entrar-hi. A més, no trigarem a veure com es fa tot el possible per evitar que el lliurepensament vingui fomentat des de les institucions!

    anomenatinutil

    6 febrer 2012 at 4:10 pm

    • Ja estic al cas, quan funcioni en tornaré a parlar. Gràcies per la info.

      MadeByMiki

      23 febrer 2012 at 10:29 pm


Deixa un comentari