..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Gemma Saura

with 7 comments


Ja fa uns dies de la darrera entrevista a un corresponsal de “La Vanguardia”, potser ja toca tornar a fer una entrevista a una d’aquestes persones de la “primera línia”.

En Plàcid Garcia-Planas, abans de marxar cap a Líbia (gairebé cada dia és a una ciutat diferent Tobruq, Briqa, Bengasi…) em va suggerir una entrevista, es tracta la jove periodista Gemma Saura (Barcelona 1981). Va ser llicenciada en periodisme i graduada en Estudis Internacionals per la UAB.

Gemma és redactora de la secció Internacional de “La Vanguardia” des de 2006, ha estat enviada especial a la crisi d’Islàndia del 2008, l’any següent va ser enviada a les eleccions de Sud-àfrica, i més endavant a Suïssa per informar bàsicament sobre “la crisi dels minarets”. Actualment és la enviada especial a “El Caire”, Egipte.

Ho sigui que ja ho sabeu, tenim a l’abast de la mà un testimoni directe de una periodista que ha viscut la caiguda del règim de Mubarak i la nacionalització dels bancs a Islàndia.

Si voleu fer-li preguntes, ja ho sabeu, tan sols cal que com sempre envieu un comentari i més endavant se li faran arribar a Gemma Saura. Aquesta vegada trigaré una mica en la publicació de la entrevista, com a mínim he de espera que en Plàcid torni de Tobruq, i això suposo que no té una data exacta.

Per tant, a preguntar i paciència, que tot s’anirà fent…

Per anar fent boca:

http://www.lavanguardia.es/internacional/20110226/54120008257/el-gobierno-se-olvido-de-nosotros.html

http://www.lavanguardia.es/internacional/20110225/54119840812/salvaron-las-piedras-pero-y-los-nubios.html

http://www.lavanguardia.es/internacional/20110224/54118787301/ellos-se-forraban-nosotros-mirabamos.html

Written by MadeByMiki

4 Març 2011 a 9:27 am

7 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pregunta per la Gemma (si creus convenient), parles àrab!? Quina és la diferència de l’ofici de corresponsal en un lloc on coneixes la llengua i en un altre lloc on no la coneixes!?

  Kuka

  4 Març 2011 at 2:08 pm

 2. El primer article de la Gemma Saura que vaig llegar va ser “El barri de les vídues” i em va semblar un article fantàstic fet des d’una perspectiva de gènere que resulta d’agrair. En el recent conflicte d’Egipte vaig llegir que la Gemma va ser una dels molts periodistes que van resultar agredits. Li vull demanar com va viure aquells moments, si va témer per la seva vida i si va tenir dificultats per fer la crònica informativa. Gràcies.

  zillahh

  4 Març 2011 at 6:52 pm

 3. Les meves preguntes:
  – Creus que el model ecosocialista, de nacionalització de bancs i lluita contra la corrupció d’Islàndia, està tenint veritablement èxit en aquest país? Pot esdevenir un referent internacional?

  -Creus que els Germans Musulmans tenen com a model la moderació de Turquia, tal com diuen, o en realitat son uns integristes dissimulant?

  Arqueòleg Glamurós

  4 Març 2011 at 11:51 pm

 4. Pregunta-li si creu que la religió islamica hauria d’intentar adaptar-se a la vida moderna.

  ahse

  5 Març 2011 at 8:46 pm

 5. Hola Miki. Una altra entrevista, això és ja un luxe!!!

  Et passo un parell de preguntes:

  1.- Els habitants de El Caire s’han manifestat de manera homogènia o hi ha hagut diferències entre el que viuen a barris rics com Heliòpolis i els que viuen en barris pobres com la Ciutat dels Morts?

  2.- Per què la minicrisi de 2006 no va evitar la crisi definitiva de dos anys després?

  Tomàs

  6 Març 2011 at 7:55 pm

 6. Com s’ho feien per saber què passava al carrer quan no els deixaven sortir de l’hotel? Com confiar que és veritat el que t’explica la gent que passa a fora i que no sigui una veritat maquillada o exagerada?

  Reflexionem-hi

  9 Març 2011 at 9:59 am

  • I una altra, inspirada pel teu següent post: què creus que passarà ara amb Israel? La gent del carrer en parla o té alguna opinió?

   Reflexionem-hi

   9 Març 2011 at 10:12 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: